FC Slovan Liberec | Michael Rabušic se vrací do Slovanu, s vedením se dohodl na smlouvě
Menu Další Zavřít Zavřít
13.08.2020

Michael Rabušic se vrací do Slovanu, s vedením se dohodl na smlouvě

Redakce
Liberec – Zkouška úspěšná, Slovan hlásí návrat. Dres našeho mužstva bude i v soutěžní fázi sezony oblékat útočník Michael Rabušic, který se s vedením domluvil na smlouvě. Populární „Rambo“, jenž výrazně pomohl klubu k mistrovskému titulu v sezoně 2011/2012, naposledy působil v Českých Budějovicích. Do Liberce přichází jako volný hráč.

Rabušic se vrací pod Ještěd už potřetí, poprvé se liberecký dres oblékl v polovině roku 2011, kdy přicházel z brněnské Zbrojovky. Po nadcházející sezoně oslavil se Slovanem mistrovský titul, k němuž výrazně dopomohl jedenácti brankami a třemi asistenci. Po formě v nadcházejících dvou ročnících a výrazné stopě v Evropské lize zamířil do italského klubu Hellas Verona.

Angažmá v Serii A mu však nevyšlo podle představ a do Slovanu se vrátil hostovat na sezonu 2015/2016. Během 19 utkání jednou skóroval a jednou asistoval, následně působil dvě sezony v dresu Jihlavy.

Naposledy aktuálně 30letý Rabušic nastupoval za českobudějovické Dynamo, v šesti ligových střetnutích dal dva góly, ale ročník mu zkazilo nepříjemné zranění. Po konci smlouvy na jihu Čech se připravoval se Slovanem, nastoupil do přípravných duelů s Chrudimí, Žižkovem a Blanskem, v nichž zaznamenal dvě trefy.

„Podepsali jsme smlouvu, povedlo se to. Jsem rád, že budu znovu doma a že budu nastupovat za Slovan. Doufám, že navážeme na sezony, které jsem tu odehrál předtím a byly hodně úspěšné: titul, hráli jsme v pohárech, na což bychom chtěli navázat. Evropa přináší krásné zážitky a dostat se do ní pro nás bude hodně důležité. Budujeme nový tým, ale myslím, že to špatné nebude. Potřebujeme si některé věci ještě říct a sehrát se, ale sedne si to. Doufejme, že sezona bude úspěšná, hrozně se na to těším, protože v Liberci hraju strašně rád. Budu za Liberec bojovat vždy. Doufám, že zároveň trochu popíchnu kluky, aby opravdu nechali na hřišti všechno," vzkázal Michael Rabušic.

„Rambo nás přesvědčil v přípravě o tom, že pro nás může být platným hráčem. Vycházíme i z toho, že klubem prochází hodně hráčů a musíme se vypořádat s řadou změn, takže budeme rádi, když bude v týmu někdo, kdo má k Liberci přímý vztah," prozradil trenér Pavel Hoftych. „Rambo je momentálně ve slušné kondici. Jedná se o silový typ hráče, který nám určitě v sezoně pomůže. Jsme rádi, že se spolupráce domluvila a v klubu pokračuje, věříme, že to bude ku prospěchu všech stran."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Banua Profipoint
Mediální partneři
rtm plus Liberecká drbna