FC Slovan Liberec | Michal Beran: Jsem moc rád, že se mi povedlo splnit sen stát se profesionálním fotbalistou
Menu Další Zavřít Zavřít
25.06.2019

Michal Beran: Jsem moc rád, že se mi povedlo splnit sen stát se profesionálním fotbalistou

Šimon Knopp
Liberec - Některé fanoušky mohlo dnes na soupisce našeho týmu v přípravném zápasu překvapit jedno jméno. Na pozici kapitána totiž v prvním poločase nastoupil teprve osmnáctiletý mladík Michal Beran. Již v minulé sezóně působil perspektivní záložník v liberecké U19 a juniorce, ovšem dnes podepsal profesionální smlouvu a bude bojovat o místo v A týmu. "Momentálně bych měl jet na soustředění a poté se uvidí, zda zůstanu v hráčském kádru," prozrazuje Beran.

"Je to opravdu velká zkušenost, něco nového, jsem za příležitost moc rád."

Ze slov Michala Berana (narozeného 22. srpna 2000) jsme po zápase s Varnsdorfem mohli slyšet velké nadšení a zároveň i odhodlání se dále zlepšovat. Tento mladičký fotbalista začínal s fotbalem v šesti letech na Slovácku, kde působil až do 16 let. Následně si ho vyhlédla pražská Slavie, ze které po půl roce odešel na hostování do Bohemians. Další rok (minulé léto) již začal oblékat liberecký dres, konkrétně za U19. V zimě se vyhoupl do přípravy s juniorkou a dnes již pracuje v kádru A-týmu. "Je to určitě rychlejší, než jsem byl zvyklý, ale dá se s tím popasovat. V přípravě se hodně běhalo, ale všichni to zvládli a nebyl v tom větší problém," hodnotí zatím svoje zkušenosti s tréninky v ligovém týmu Beran.

Rychlý vzestup vyvrcholil dnešním podepsáním profesionální smlouvy se Slovanem Liberec. "Jsem rád, že se mi povedlo splnit sen stát se profesionálním fotbalistou. Vím, že se vše bude odvíjet od mých výkonů. Chtěl bych všem ukázat, že si zasloužím tady být, a že to není jenom náhoda," dodal osmnáctiletý Beran.

O další budoucnosti libereckého záložníka by mělo rozhodnout herní soustředění v Rakousku. Sám se netají tím, že by rád v kádru setrval, ať už by měl sbírat starty za B-tým či dokonce nakouknout do nejvyšší české soutěže. A na jakém postu bychom mohli nadějného fotbalistu vídat? "Jsem střední záložník, mohu hrát na "desítce" nebo i na "osmičce", tudíž někde ve středu hřiště. Dnes jsem hrál vedle Rádi Breiteho a bylo to super, těším se co bude dál."

"Během jara jsme poznali, že patří mezi velmi šikovné fotbalisty."

Podpis smlouvy okomentoval i náš sportovní ředitel Zdeněk Koukal: "Michal s námi trénoval již v průběhu jara, občas jsme si ho vytáhli na tréninky s áčkem. Během jara jsme poznali, že patří mezi velmi šikovné fotbalisty a rozhodli jsme se s ním i přes nízký věk pracovat v rámci ligového týmu. I proto jsme s ním podepsali dlouhodobou smlouvu a nyní se stal naším kmenovým hráčem. Vkládáme do něj do budoucna velké naděje."

Po zápase s Varnsdorfem zaznělo pár slov na adresu Berana i od hlavního trenéra Pavla Hoftycha: "Když s námi šel do přípravy, tak mi ho popisovali, že vypadá na nějakých patnáct let. Poté jsem na recepci potkal mladého kluka a bylo mi jasné, že to je Beran (úsměv). Musím říci, že je to velmi šikovný a pracovitý kluk. Kdyby mohl, tak je 24 hodin na hřišti. Kdyby byl každý fotbalista pracovitý a ochotný jako on, tak je "trenéřina" parádní zaměstnání. Velmi slušně zvládá osobní souboje a je ho plné hřiště. Určitě s námi bude pokračovat, potenciál v něm je. Uvidíme, zda to bude pro Áčko nebo B-tým."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KB Design Crytur
Mediální partneři
Rádio Impuls Radio Blaník Liberec