FC Slovan Liberec | Michal Fukala o reprezentaci: Utkání proti Švýcarsku bylo povedené
Menu Další Zavřít Zavřít
14.09.2018

Michal Fukala o reprezentaci: Utkání proti Švýcarsku bylo povedené

Redakce
Liberec - Obránce Slovanu Michal Fukala se účastnil dvou reprezentačních přátelských utkání kategorie U19. Nastoupil proti Holandsku i Švýcarsku, Češi brali vysokou výhru a vysokou porážku. Jak sedmnáctiletý zadák oba zápasy viděl a jak vidí své šance na A-tým?

Máš za sebou reprezentační sraz kategorie U19. Jak by ses za ním ohlédl?
S reprezentačním srazem jsem spokojený. Sešla se skvělá parta. Jako tým jsme si určitě sedli, jen je škoda, že jsme nezvládli obě utkání vítězně.

Odehrál jsi obě utkání. Jak vypadal zápas s Nizozemskem?
V prvním utkání jsme věděli, že nás nečeká vůbec nic lehkého. Za Holandsko nastoupili kluci z top zahraničních týmů. V úvodu utkání jsme mohli jít do vedení, což se nám nepodařilo... Dostali jsme gól na 0:1, ale vzápětí jsme mohli vyrovnat, což se taky nepodařilo. Místo toho jsme inkasovali na 0:2 a soupeři stouplo sebevědomí. Pak už to bylo těžké. V zápase jsme byli všude pozdě, chyběla nám lepší komunikace. Utkání se nám nepodařilo.

Proti Švýcarsku jste se naopak rozstříleli...
V utkání proti Švýcarsku jsme si řekli, že musíme hrát agresivně s vysokým presingem, zkrátka nedat soupeři ani metr na hřišti, což se nám povedlo. V úvodu utkání nás podržel skvělými zákroky gólman a pak už jsme v celém utkání dominovali. Vypracovali jsme si mnoho šancí, bylo to povedené utkání... Potřebovali jsme už vyhrát. To jsme splnili a byli jsme za to moc rádi.

Pocítil jsi nějak dění kolem reprezentačního A-týmu? Určitě jsi o tom minimálně se spoluhráči nebo trenéry mluvil.
Ano, s klukama jsme se dívali na zápas A-týmu a rozebírali jsme to mezi sebou.

Sledoval jsi i kvalifikaci národního týmu U21? Zanedlouho se tě může také týkat.
Kvalifikaci kategorie U21 jsme sledoval a je velká škoda, že se nepodařilo postoupit. Jde vidět, jak ve hře nikdo nikomu nedaruje ani metr a přitom se hraje v opravdu velkém tempu. Snad se dostanu do závěrečné nominace...

Jsi se svými výkony na mezinárodní scéně spokojen?
S výkony jsem napůl spokojen. Proti Holandsku to optimální nebylo, je ještě hodně na čem pracovat, jestli se chceme srovnávat s týmy jako je Holandsko. Individuální kvalita byla o level jinde. S duelem proti Švýcarsku jsem spokojen. Vždy je co zlepšovat, ale utkání jsme zvládli s nulou v obraně a soupeře jsme kromě začátku nepustili k ničemu. Takže v tomto ohledu panuje spokojenost určitě.

Jak to máš v klubu. Trénuješ s A-týmem?
V klubu trénuji s A-týmem, za což jsem hrozně rád. Posouvá mě to výš, když mohu trénovat s klukama, co mají velké zkušenosti a kvalitu.

Jaký je trenér Zsolt Hornyák?
Je super, s trenérem jsem hodně spokojený.

Co bys řekl k výkonům A-týmu v dosavadní části sezony?
Áčko trápí zakončení. Je to velká škoda, protože si myslím, že v každém utkání, co skončilo remízou, jsme měli hodně šancí na to, abychom získali tři body. Věřím, že se to zlomí a začne to tam padat, kvalitu na to určitě máme a v tabulce se posuneme o hodně výš.

Co musíš udělat pro to, aby ses probojoval do kádru?
Co musím udělat? Každý den makat, pracovat na sobě a čekat na šanci, kterou pak musím využít.

Jak se ti prozatím líbí v Liberci?
V Liberci se mi líbí moc. Je to krásné město a jsem opravdu rád, že tady můžu být.

Dal sis nějaké osobní cíle, které bys chtěl do konce sezony splnit?
Osobní cíl je dostat se do závěrečné nominace reprezentace na kvalifikaci, ve které chci postoupit. Rád bych se samozřejmě časem prosadil i v A-týmu Slovanu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
La Piazza ITADECO
Mediální partneři
Rádio Impuls rtm plus