FC Slovan Liberec | Modrobílé jiskření U10 přineslo našim borcům v Düsseldorfu celkové vítězství ve zlaté skupině
Menu Další Zavřít Zavřít
24.10.2018

Modrobílé jiskření U10 přineslo našim borcům v Düsseldorfu celkové vítězství ve zlaté skupině

REDAKCE U10

Po úspěšné kvalifikaci na Ondrášovka cup v právě uplynulém víkendu polovina týmu U10 vydala směrem do Düsseldorfu, kde se díky přízni rodičů, mohla poměřit s enklávou zahraničních týmů. Mezi možné soupeře tak mohly patřit týmy předních bundesligových týmů (např. Bayern Mnichov, Borussia Dortmund, Mainz), týmy z Anglie (Wolverhampton, Middlesbrough) nebo třeba týmy z belgického Mechelenu, dánské Kodaně nebo švédského Stockholmu.

Los základní skupiny přisoudil mezi naše soupeře například již zmíněný Mainz nebo také belgické Antverpy a další týmy z větších německých měst. V nadstavbové části přišel na řadu dokonce belgický Mechelen. Naši borci bojovali každý zápas na hranici svých možnosti, předváděli velkou míru fotbalovosti a z žádného z těchto zápasů neodcházeli poraženi. Pouze díky dalším výsledků a trošce smůly bojovali druhý den o prvenství ve zlaté skupině. V té postupně porazili mimo jiné dánskou Kodaň, německý Kolín či fotbalovou akademii z Londýna. Ve finále pak korunovali svůj úspěch vítězstvím na pokutové kopy nad německým Halle. Celkovým vítězem turnaje se pak stal tým z Wolverhamptonu, za kterým skončily týmy z Darmstadtu a Dortmundu.

Hodnocení trenéra: "Ukázali jsme, že se naše akademie vydává správným směrem ve výchově mládeže. Ukázali jsme, že se bez obav můžeme měřit s předními evropskými fotbalovými akademiemi a že i mezi našimi borci vyrůstají modrobílé naděje, které dokáží pořádně fotbalově zajiskřit. Dosažený výsledek považujeme spolu s kolegy za úspěch a milé překvapení. Zároveň nám tento turnaj ukázal na co se dále v tréninku zaměřit a co nám ještě dělá problémy. Největší rozdíl oproti našim hráčům vidíme v pohybové kultuře a mnohem větší atletičnosti dětí. Věřím, že si děti odnesly z turnaje hlavně hezký zážitek a motivaci do každého dalšího tréninku a zápasu. Děti pocítily, že ani 100% nasazení nestačí a že je na sobě třeba pracovat mnohem více i mimo fotbalové hřiště. Pochvalu si zaslouží všichni naši hráči! Děkujeme moc také rodičům, kteří umožnili dětem turnaj absolvovat a po celou dobu našemu týmu nepřetržitě fandili a byli dětem velkou oporou."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vogel DPMLJ
Mediální partneři
Liberecká drbna Radio Blaník Liberec