FC Slovan Liberec | Můj sen byl zahrát si nejvyšší českou soutěž. O Evropské lize se mi ani nesnilo, přiznal Nguyen
Menu Další Zavřít Zavřít
01.10.2020

Můj sen byl zahrát si nejvyšší českou soutěž. O Evropské lize se mi ani nesnilo, přiznal Nguyen

Tomáš Honzejk
Liberec - Slovan to opět dokázal! Po čtyřleté odmlce si zahraje základní skupinu Evropské ligy! Velkou měrou se na vítězství podílel brankář Filip Nguyen, který na začátku druhé půle vytasil fantastický zákrok proti Nuhiovi. "Viděl jsem, že přede mnou stojí úplně sám. Snažil jsem se co nejvíce roztáhnout a doufal jsem, že mě trefí," okomentovala důležitý zákrok naše brankářská jednička.

APOEL byl těžký soupeř. Jak jsi zápas prožíval?

Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého, což se potvrdilo. Zápas byl hodně nervózní. Skoro do konce utkání to bylo nerozhodně. Šli jsme si za tím a věřil jsem, že gól dáme. Nakonec jsme zahrávali penaltu, díky které jsme postoupili.

Nerozhodný stav trval dlouho i díky tvému zákroku proti Nuhiovi z 52. minuty. Můžeš se vrátit k tomuto okamžiku a popsat ho?

De Vincenti vracel přetažený míč zpět před bránu a já už viděl, že tam stojí Nuhiu úplně sám. Snažil jsem se co nejvíce roztáhnout a doufal jsem, že mě trefí, což se naštěstí stalo. I díky tomuto štěstí jsme udrželi nulu až do konce.

Věřil jsi až do konce, že může padnout gól nebo už ses hlavou připravoval na prodloužení a případné penalty?

Samozřejmě jsem věřil. Když jsem viděl, že se nastavuje pět minut, věřil jsem až do konce. Říkal jsem si, že je to dlouhá doba na to, udělat něco s výsledkem. Oni hráli do našeho bloku, a to nám vyhovuje. Nakonec se to potvrdilo, jelikož jsme se ubránili a v prodloužení přišla penalta.

Kvůli opatřením se hrál zápas před prázdnými tribunami. Jak jste se cítili?

V domácím prostředí to pro nás byla nevýhoda. Naopak v předchozích dvou utkáních, kdy jsme hráli venku, to bylo naší výhodou. Na to bych tedy nekoukal. I zpoza stadionu jsme ale slyšeli fanoušky. Tímto děkujeme za podporu a toto vítězství patří i jim.

S každým dalším kolem se jednalo o těžšího a těžšího soupeře. Souhlasíš?

Souhlasím. Je to tak postavené, že každé kolo je těžší a těžší. V Rumunsku jsme měli štěstí, že byla situace taková, jaká byla. Soupeř byl oslaben. V play-off pak bylo štěstí, že jsme hráli doma, protože na Kypru by to byl také úplně jiný zápas. Štěstí tak v předkolech stálo při nás.

Napadlo tě před pár lety, že si jednou zachytáš v základní skupině Evropské ligy?

Můj sen byl vždy zahrát si českou nejvyšší soutěž. To, že budeme hrát Evropskou ligu, mě nikdy ani nenapadlo.

Jaké budou oslavy?

(smích) Pokud vím, ve 22 hodin se všude zavírá, takže se moc slavit nebude. Samozřejmě v rámci možností něco proběhne.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Nisa Liberec Pepsi
Mediální partneři
Náš region Hitrádio Contact