FC Slovan Liberec | Musa má střeleckou formu: Musím makat dál, takové výkony chci podávat častěji
Menu Další Zavřít Zavřít
04.11.2019

Musa má střeleckou formu: Musím makat dál, takové výkony chci podávat častěji

Redakce
Liberec – Slovan v neděli porazil Příbram 3:2. Trefili se Tomáš Malinský s Petarem Musou, vlastní gól (Breiteho přihrávku) si srazil do brány stoper hostí Kodr. Právě chorvatský útočník Musa oplývá v posledních týdnech nemalou formou. Střelecky se dotáhl na lídra v počtu vstřelených branek Romana Potočného, který tentokrát svému 21letému spoluhráči nahrával.

Dva góly v Mladé Boleslavi, trefa proti Teplicím během osmifinále MOL Cupu, branka do sítě Příbrami. Rodák ze Záhřebu Petar Musa v posledních třech týdnech válí, Slovan navíc pokaždé bral výhru. Ta nedělní U Nisy se nerodila úplně lehce, ale počítají se body. „Nebylo to jednoduché, žádné utkání není. Ale ukázali jsme, že jsme lepší mužstvo a zaslouženě jsme doma brali tři body,“ komentoval produktivní útočník po zápase.

„Jsem opravdu šťastný, ale musím podávat podobné výkony častěji. Je to teď jenom o mně, musím pokračovat dál a nepřestávat makat,“ dodal ke své formě. Střelecké sebevědomí je důležité pro každého útočníka. „Jsem šťastný ale hlavně za výhru,“ prozradil a novináře potěšil češtinou, kterou vzhledem ke svým kořenům ovládá velmi dobře.

Sedm bodů z posledních třech utkání a postup v MOL Cupu značí, že výkony našeho mužstva mají vzestupnou tendenci. „Jsme rádi, že jsme v neděli potvrdili výhru v Mladé Boleslavi, ale musíme pokračovat a snažit se zase příště navázat na Příbram,“ poznamenal Musa. Před reprezentační přestávkou čeká modrobílé ještě těžký duel v Plzni.

S kým si Musa vyměnil po Příbrami dres? „S Markem Alvirem. Jsme dobří kamarádi, bavíme se, oba totiž pocházíme ze Záhřebu,“ usmíval se. Nezbývá doufat, než že střelecká forma Musy bude pokračovat dál. Musím pokračovat, nepřestávat makat. Je to jen o mě, chci podobné výkony podávat častěji,“ uzavřel Musa.

Co na jeho formu řekl po zápase trenér Pavel Hoftych? „Jsme rádi, že Petara máme a že můžeme rozvíjet jeho talent. Byl na tom před sezonou špatně kondičně a pro jeho způsob hry je kondice zcela zásadní. Dotrénoval se, prospěl mu také příchod Alexe Baluty, pracuje velmi dobře. Myslím, že se vůbec poprvé dostal do chorvatské jednadvacítky. Dává góly, ale zároveň hodně šancí také připraví. Je obětavý, dokáže udržet balon,“ vyjmenoval přednosti chorvatského snipera.

„Věřím, že bude pro Liberec ještě prospěšný. Chtěl bych ale zároveň dodat, že na góly útočníka vždy musí pracovat celý tým a proti Příbrami jmenovitě Roman Potočný s Radimem Breitem,“ uzavřel Hoftych.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Banua Aura Medical
Mediální partneři
Beat radio Náš region