FC Slovan Liberec | "Musíme se oklepat a další domácí zápas vyhrát," je si vědom tří ztrát ze čtyř utkání doma Nguyen
Menu Další Zavřít Zavřít
14.09.2019

"Musíme se oklepat a další domácí zápas vyhrát," je si vědom tří ztrát ze čtyř utkání doma Nguyen

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Po reprezentační přestávce čekal naše hráče souboj s ne příliš oblíbenými Teplicemi. Naposledy jsme celek ze severu Čech porazili v roce 2016 a i po domácím utkání toto tvrzení platí. Již ve třetí minutě inkasoval Filip Nguyen gól po střele Petra Mareše z přímého kopu a bere ho na sebe. "Čekal jsem, že by to mohl kopat levou nohou na přední tyč a do poslední chvíle jsem si myslel, že to chytím. Jednoznačně můj gól," litoval po zápase tohoto momentu.

Jak hodnotíš utkání s Teplicemi?

Když dostaneme ve 3. minutě gól, hraje se samozřejmě špatně. Penaltou jsme se dokázali vrátit do hry. Měli jsme ještě nějaké šance, které gólman chytil. Druhý poločas byl pro diváka dost nekoukatelný. Byl spíše bojovný.

Při inkasovaném gólu na tebe svítilo slunce. Viděl jsi dobře na míč?

Slunce v tom nehrálo vůbec žádnou roli. Čekal jsem, že by to mohl kopat levou nohou na přední tyč a do poslední chvíle jsem si myslel, že to chytím. Proto jsem tam šel oběma rukama. Blbě jsem to ale odhadl a skončilo to v bráně. Jednoznačně můj gól.

Co ti v tu chvíli blesklo hlavou? Nebyl to zrovna ideální dárek k narozeninám...(Filip Nguyen slavil v den zápasu narozeniny pozn. red.)

Blesklo mi hlavou, že jsem k***t. (hořký úsměv) Inkasovat takový gól ve třetí minutě, to jsem týmu moc nepomohl. Když inkasujeme takhle z kraje utkání, hraje se pak špatně.

Jak těžké pro tebe bylo se po inkasovaném gólu zvednout?

Chyba se stane. Už s tím nic dělat nejde. Důležité je hodit to za hlavu, abych mohl týmu následně pomoci. Snažil jsem se zapomenout a odvádět co nejlepší výkon.

Petr Mareš měl ještě jeden přímý kop z větší vzdálenosti, kdy jsi míč na poslední chvíli vytáhl na rohový kop. Míč letěl více vzduchem, tam už slunce hrálo roli?

Čekal jsem, že bude centrovat a šel trochu dopředu. Pak i díky slunci jsem špatně periferně viděl. Naštěstí jsem to dokázal vyrazit alespoň na roh.

Ulevilo se ti hodně?

Ulevilo. Říkal jsem si, že kdybych dostal takový druhý gól, můžu to rovnou zabalit.

Liberec doma ztratil body potřetí ze čtyř zápasů. Čím si to vysvětluješ?

Těžko říct. Kdybychom to věděli, něco s tím uděláme. Je pravda, že dříve jsme doma hodně vyhrávali a byli založení na domácích zápasech. Musíme se oklepat a další domácí zápas vyhrát.

Předvedená hra nebyla taková, jako například proti Spartě. Stojí za tím horší atmosféra nebo jiný aspekt?

Samozřejmě atmosféra hraje svou roli. My bychom ale měli hrát pořád stejně. Teplice hrají jiný fotbal než Sparta. Byly bojovné a nakopávali míče na dva silné hráče vepředu. Proti tomu se hraje těžko.

Alexandru Baluta nastoupil poprvé a hned v základní sestavě. Jak moc pozvedl hru?

Balu je skvělý hráč s míčem. Myslím si, že zapadne a bude pro nás dobrou posilou.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Banua Avej Vending
Mediální partneři
eFotbal Liberecká drbna