FC Slovan Liberec | Na úvod rakouského soustředění se Slovan utká s kyperským Apollonem Limassol
Menu Další Zavřít Zavřít
02.07.2018

Na úvod rakouského soustředění se Slovan utká s kyperským Apollonem Limassol

Matěj Pavelka
Liberec/Rakousko - Slovan odehraje v přípravě v Rakousku celkem tři zápasy. V úterý 3.7. čeká liberecké fotbalisty v městečku Ottensheim poblíž Lince první přípravné utkání, a to proti loňskému vicemistrovi kyperské ligy - limassolskému Apollonu. Výkop zápasu je naplánován na 18:00 h.
Apollon Limassol

Limassolský celek patří mezi nejúspěšnější týmy tamní ligy, historicky je Apollon čtvrtý nejlepší. Během 64leté existence dokázal získat 3 prvenství v lize (naposledy 2006), 9 prvenství v kyperském poháru a 3 triumfy v kyperském superpoháru. Své zápasy hráči Apollonu hrají na stadionu Tsirio Stadium pro 13 300 diváků, navíc ho sdílí s dalšími celky AEL Limassol a Aris Limassol. Apollon v minulé sezoně skončil po základní části na druhém místě se ztrátou dvou bodů, po nadstavbové části obhájil druhé místo ovšem se ztrátou čtyř bodů na vítězný APOEL Nikósie.

Apollon se dokázal za posledních 5 let třikrát kvalifikovat do základní skupiny Evropské Ligy. V sezóně 2013-2014 se to povedlo historicky poprvé a ve skupině narazili na Lazio Řím, Trabzonspor a Legii Waršawa, načež limassolský celek skončil na třetím místě tabulky. O rok později se Apollon setkal ve skupině s Zürichem, Villarrealem a Borrusií Mönchengladbach. V minulé sezoně se sešla limassolským fotbalistům těžká skupina ve složení Lyon, Everton a Atalanta. Z českých klubů měřil Apollon v minulosti síly s Bohemians Praha (v roce 1984 byli úspěšnější klokani) a Jabloncem (v roce 1999 na penalty postoupil Apollon).

Slovan se na soustředění v Rakousku utká ještě s SV Ried (6.7.) a ACS Sepsi (9.7.).




Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avej Vending Avled
Mediální partneři
Rádio Impuls Liberecká drbna