FC Slovan Liberec | Na závěr podzimu do Českých Budějovic. Přezimuje juniorka na stupních vítězů?
Menu Další Zavřít Zavřít
01.12.2018

Na závěr podzimu do Českých Budějovic. Přezimuje juniorka na stupních vítězů?

Dominik Jakubec
Liberec - V sobotu 1. prosince čeká naše mladíky poslední podzimní kolo Juniorské ligy. Slovan vyrazí na půdu Českých Budějovic, kterým patří po šestnácti odehraných kolech poslední příčka české části soutěže. Zakončí juniorka podzim vítězně?

Pouze dvě výhry

Českým Budějovicím neprožívají zrovna vydařený ročník. Vždyť z dosavadních šestnácti duelů pouze dvakrát zvítězily, když těsně přehrály Jablonec a Teplice. K těmto výhrám přidaly také remízy se Slavií a Duklou Praha, zbylých dvanáct zápasů však prohrály.

S dvaadvaceti vstřelenými góly jde o nejméně skórující tým v české části Juniorské ligy, nikdo navíc neinkasoval víckrát, než právě Jihočeši. S celkovými osmi body z dvanácté příčky ztrácejí už pět bodů na předposlední Jablonec. Pokud se tak chtějí ještě do konce základní části posunout pořadím, nemohou si dovolit znovu ztrácet.

Dvě porážky v řadě

Ani našemu týmu se poslední kola příliš nevydařila. Tým trenérů Papouška a Myslivce si z nich neodnesl ani jeden bod, když nejprve podlehl na domácí půdě po divokém průběhu Příbrami 3:4 a v pondělí nestačil rovněž na Městském stadionu na Slavii Praha, s níž prohrál 2:4.

Nic to naštěstí nemění na aktuálním postavení v tabulce, kde Slovanu patří třetí příčka s 27 body. Pokud si naši mladíci z Českých Budějovic přivezou alespoň bod, mají jistotu, že zimní přestávku přečkají na třetí pozici, která by jim však patřila nejspíš i v případě porážky. Na druhou Mladou Boleslav ztrácejí prozatím šest bodů, naopak čtvrté Teplice zaostávají o tři body a mají navíc výrazně horší skóre.

Naposledy střelnice

Ve prospěch našeho týmu hovoří dosavadní vzájemná bilance zápasů v Juniorské lize. Z jedenácti duelů se Slovan radoval šestkrát, zato jihočeský tým pouze dvakrát. V posledním utkání navíc naši junioři doma deklasovali Budějovice 8:1.

Naváže Slovan na tento výkon také tentokrát? Zápas začíná v sobotu v 13 hodin.

Historická tabulka vzájemných zápasů v Juniorské lize

FC Slovan Liberec SK Dynamo Č. Budějovice
11 ZÁPASY 11
6 VÝHRY 2
3 REMÍZY 3
38 VSTŘELENÉ GÓLY 18

Poslední vzájemný zápas v Juniorské lize

FC Slovan Liberec – SK Dynamo České Budějovice 8:1 (3:1)

Branky: 59. (pen.), 78. a 86. Voltr, 12. Gembický, 14. Krejčí (vlastní), 18. Petr, 49. Nešický, 81. Kazda – 15. Sajčič.

Rozhodčí: Nenadál – Myška, Poživil.

ŽK: Kočí.

Slovan: Hnízdil – Köstl, Prokš, Ulbrich (64. Drahoš), Fukala, Nešický (64. Kazda), Voltr, Vrabec, Baláž (64. Michal), Petr, Gembický (71. Vébr).

Č. Budějovice: Luksch – Kočí, Řezáč, Tomášek (64. Zachař), Lindák, Rauscher (35. Matoušek), Tomek, Sajčič, Šplíchal (48. Kadlec), Krejčí, Kalousek.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FotbalPark Liberec Geoprint
Mediální partneři
rtm plus Český rozhlas Liberec