FC Slovan Liberec | Nguyen: Je takový paradox, že jsme dohrávali v devíti a soupeř v plném počtu
Menu Další Zavřít Zavřít
18.08.2019

Nguyen: Je takový paradox, že jsme dohrávali v devíti a soupeř v plném počtu

Redakce
Karviná/Liberec – Důležitá výhra, těžce vydřené tři body. Slovan v Karviné vyhrál 1:0 a gólman Filip Nguyen předvedl hned několik skvělých zákroků. Po vyloučení Oscara a Kamso Mary dohrávalo naše mužstvo v devíti, což zanechalo po výhře vlnu emocí. Jak liberecký brankář duel i sporné situace viděl?

Konečně se zápas vyvedl za tři body. Jak jsi ho viděl?
No, díky výhře je pocit příjemný. Ale jestli někdo utkání viděl… Zkrátka se nám hodně ulevilo. Po takovém průběhu zápasu jsme zaslouženě vyhráli.

Šlo o hodně bojovné utkání...
Bylo od začátku dané, že hraje předposlední s posledním, čekali jsme tedy bojovný zápas. Věděli jsme, že Karviná hraje tak, jak hrála. Nakonec je paradox, že jsme dohrávali v devíti my, což úplně nepochopím, ale důležité je, že jsme vyhráli.

Co říct k vyloučením?
Spíš nepochopím, že po šlapáku na mojí hlavu rozhodčí řekla, že červenou kartu by dala jen v případě, kdyby mě hráč trefil do hlavy. Člověk se tu asi musí nechat zranit, aby dosáhl spravedlnosti… Nechápu to. To stejné bych řekl i o vyloučení Kamsa. Jestli vůbec šlo o faul, tak maximálně na žlutou, protože už jsem měl balon v ruce, nešlo tedy o vyloženou šanci. Ale jinak bych to nerad komentoval, nejsem rozhodčí. Je takový paradox, že jsme dohrávali v devíti a soupeř v plném počtu.

Byl to také důvod, proč byl Kamso Mara po vyloučení tak naštvaný?
To jsem si upřímně nevšiml. Soustředil jsem se už na tresťnák a naštěstí míč soupeř poslal nad bránu.

Co říct o tlaku Karviné v závěru?
Bylo jasné, že nás budou tlačit. Ještě se mi nestalo, že bych někdy dohrával s týmem v devíti, ale kluci to skvěle odbránili. Odskákali centry, podali jsme týmový výkon a máme zasloužené body.

Předvedl jsi také tři skvělé zákroky.
V první půlu jsem šel naslepo, protihráč mě trefil a pomohla mi tyč. Pak už je to vždy o štěstí, stálo dnes na naší straně. Věděli jsme, že to bude bolet, bylo to hodně soubojové utkání.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FCC AGRO CS a.s.
Mediální partneři
Rádio Impuls Rengl