FC Slovan Liberec | Nguyenovi chyběla kabina: Těšil jsem se, sníh mohl napadnout jen u nás
Menu Další Zavřít Zavřít
07.01.2020

Nguyenovi chyběla kabina: Těšil jsem se, sníh mohl napadnout jen u nás

Redakce
Liberec - Brankář Filip Nguyen si první den zimní přípravy užil. Na kabinu se těšil, spoluhráči mu přes svátky chyběli. „Pauza byla krátká, ale do kabiny jsem se těšil. Kluky přece jen vídáte každý rok a najednou tři týdny ne," prozradil v rozhovoru. Dává si do jarní fáze sezony cíle?

Znovu se rozbíhá příprava, nabral jsi přes pauzu síly?
Přestávka byla krátká, mohla být ještě trochu delší (směje se). Ne, stačila, odpočinul jsem si v hlavě a teď už jsem snad připravený.

A svátky byly klidné?
Ano, byli jsme s přítelkyní na dovolené v Malajsii. Lepší než být v této naší zimě. Přítelkyně byla minulý rok poprvé přes Vánoce mimo Českou republiku, takže to pro ni byla premiéra.

Asi se i vzhledem k zasněženému trávníku na stadionu těšíte na kyperské soustředění, že?
Koukal jsem, že tam zase takové teplo být nemá. Asi třináct stupňů, což není žádná sláva, ale pořád lepší než mínus jedna. Každopádně když jsem se v první den přípravy vzbudil a viděl venku sníh, pomyslel jsem si, že se tohle může stát snad jen nám.

Chyběla kabina přes volno?
Určitě, z tohoto pohledu byla pauza dlouhá... Přece jen jste celý rok zvyklý být s kluky skoro každý den a najednou tu tři týdny nejste. Logicky to chybí.

Půjdeš do jara s nějakými osobními cíli?
To asi ani ne, ale týmové cíle jsou jasné. Hrát co nejvýš, v šestce. Nejde o nereálnou situaci, tabulka je docela vyrovnaná. Určitě se pokusíme o šestku, budeme chtít skončit co nejvýš.

Zatím se kádr moc nezměnil...
Neřekl bych, že je to úplně definitivní situace. Začínáme a řekl bych, že se bude sestava ještě během měsíce hýbat. Uvidíme, s kým vyrazíme na Spartu.

Bude chybět Oscar?
Jednoznačně, ale nikdo není nenahraditelný. Máme další kluky na stejné pozici a bude na trenérech, aby zapracovali nově příchozí. Ukáže se hned na Spartě, tam půjde o křest ohněm.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
11TEAMSPORTS Realmont
Mediální partneři
Liberecká drbna rtm plus