FC Slovan Liberec | Ostrá prověrka! Slovan vyjede poměřit síly s ostravským Baníkem
Menu Další Zavřít Zavřít
15.02.2019

Ostrá prověrka! Slovan vyjede poměřit síly s ostravským Baníkem

Redakce
Liberec - Slovan čeká úkol s pořadovým číslem 2. Poprvé v roce 2019 vyjede k ligovému venkovnímu utkání a hned ho čeká souboj o první šestku tabulky s ostravským Baníkem. Utkání startuje v sobotu s úderem 17 hodin.

FC BANÍK OSTRAVA

Proti Baníku bude Slovan na jaře bojovat minimálně dvakrát. Naše mužstvo nejdříve do Ostravy vyjede k vůbec prvnímu venkovnímu ligovému duelu roku 2019 a navíc se stejným mužstvem střetne i ve čtvrtfinále MOL Cupu. Sobotní vzájemné utkání může napovědět v boji o nejlepší šestku a ukázat formu obou týmů před vzájemným pohárovým duelem.

Baník má za sebou utkání s pražskou Duklou, která ho překvapila a s favoritem remizovala 1:1. Modrobílé fotbalisty mohla ale těšit skutečnost, že se trefila zimní posila Nemanja Kuzmanovič. Ostravené jsou po dvaceti zápasech na páté příčce tabulky, mají stejně bodů jako pražská Sparta a pouze bod ztrácejí na třetí Jablonec.

V přípravě sehrál celek z rodiště velkého fotbalového fanouška a hudebníka Jarka Nohavici sedm zápasů. V rámci Tipsport Cupu třikrát vyhrál, když porazil postupně Prostějov (2:0), Poprad (3:2) a Prešov (2:1). Na soustředění v Turecku zvítězil nad Štětínem a Orenburgem dvakrát 1:0, remizoval s Kielcemi 3:3 a Lvovem 0:0.

Baník v zimě žádné přestupové hody nepořádal. Z Opavy zakoupil již zmiňovaného kanonýrka Kuzmanoviče, z hostování se vrátil gólman František Chmiel. Do Opavy naopak zamířil záložník Bronislav Stáňa.

Historická tabulka vzájemných ligových zápasů

FC BANÍK OSTRAVA FC SLOVAN LIBEREC
49 ZÁPASY 49
11 VÝHRY 22
16 REMÍZY 16
22 PROHRY 11
46 VSTŘELENÉ GÓLY 65
65 INKASOVANÉ GÓLY 46
117 ŽLUTÉ KARTY 100
9 ČERVENÉ KARTY 4
5 PROMĚNĚNÉ PENALTY5

FC Slovan Liberec

Vstup do jarní fáze sezony se našemu mužstvu povedl na výbornou. V prvním jarním kole rozstřílel U Nisy Příbram 4:0 a připsal si důležité tři body do tabulky. Fanoušky může potěšit také skutečnost, že se prosadili hned čtyři různí hráči včetně zimní posily Libora Kozáka. První minuty na ligovém trávníku si připsal mladík Ondřej Lehoczki.

Proti nadcházejícímu soupeři ale nebude moct nastoupit Oscar, který obdržel čtvrtou žlutou kartu v sezoně a bude si tak muset odbýt svůj trest. Naopak do hry už se mohou zapojit Martin Koscelník a nejúspěšnější střelec týmu Roman Potočný.

Kádr Slovanu také prošel některými změnami, ovšem nebyly tak velké, jako například v posledním přestupovém období. Tým opustili Rolando Aaarons (návrat z hostování do Newcastlu United) Petr Ševčík (SK Slavia Praha), Milan Kerbr (Apollon Limasol), Václav Hladký (St. Mirren), Radek Voltr (1. FK Příbram) a Elvis Sukisa Mashike (hostování FK Viktoria Žižkov). Na druhé straně do týmu přišli: Olivier Vliegen (během podzimu doplnil juniorku Slovanu z Anderlechtu), Ondřej Lehoczki (z juniorky), Petar Musa (na hostování ze Slavie), Erik Micovčák (návrat z hostování v Prešově) a především Libor Kozák. Oscarovo hostování bylo navíc proměněno v přestup.

Z hlediska historické bilance dominuje ve vzájemných soubojích s Ostravou Slovan. Vyhrál 22 zápasů, Ostrava brala tři body jedenáctkrát. Nejčastěji se oba celky rozejdou s výsledkem 1:0, diváci takový průběh duelu viděli už desetkrát. Dohromady padá 4,4 žluté karty na zápas a nejvíc gólů padlo v sezoně 2014/2015, kdy naše mužstvo nasázelo Ostravě U Nisy rekordních šest gólů (6:0). Liberečtí naposledy prohráli s Ostravou 22. září roku 2013, a to poměrem 0:3.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Realmont Dům kultury
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Hattrick