FC Slovan Liberec | Předčasný vánoční dárek vozíčkáře potěšil
Menu Další Zavřít Zavřít
21.12.2018

Předčasný vánoční dárek vozíčkáře potěšil

Tomáš Čarnogurský
Na stadionu U Nisy v průběhu podzimní části sezóny vznikla nová místa pro fotbalové příznivce odkázané na invalidní vozík. Ti si teď mohou užívat nový úhel pohledu na domácí zápasy Slovanu z horního ochozu Západní tribuny, kam se dostanou díky nově vybudovanému výtahu.

Nejnákladnější bylo vybudování nového bezbariérového výtahu, který vyrostl hned za Západní tribunou. Velké poděkování patří vlastníkovi stadionu U Nisy, tedy městu Liberec. „Investorem stavby bylo statutární město Liberec a zhotovitelem firma MSV Liberec, s.r.o. Celkové náklady přesáhly tři a půl milionu korun. Spolu s výtahem bylo pro vozíčkáře dobudováno i sociální zázemí v mezipatře Západní tribuny, kam se také mohou dostat novým výtahem,“ vysvětluje technický ředitel Slovanu Vlastimil Čadílek. Handicapovaným fanouškům je navíc při zápasech k dispozici steward, který jim může s čímkoliv pomoct.

Vozíčkáři byli dosud odkázaní na provizorní místa vedle hráčských laviček, což byl problém s ohledem na předpisy FAČR a UEFA, která nedovolují pohyb fanoušků v prostorách určených jen pro hráče a realizační týmy. Tento prostor sice byl také zastřešený a navíc poblíž hrací plochy, měl ale i velké nevýhody, například tu, že tam nebyl možný přístup v průběhu zápasu, protože nebyl možný jinudy než přímo kolem hřiště.

„Kvitujeme to, že už nemusíme čekat, až rozhodčí pískne poločas či konec zápasu a můžeme si dojet pro občerstvení či na toaletu v podstatě kdykoli,“ říká jeden z našich fanoušků na vozíku Jakub Ševčík a i za své přátele, s nimiž zápasy Slovanu navštěvuje, dodává: „Všichni jsou spokojení a shodli jsme se, že nová místa jsou pro nás o 100 % lepší. Je odsud dobře vidět na celé hřiště a fotbal vidíme z nadhledu jako všichni ostatní fanoušci. Vím, že stadion U Nisy pro nás těch variant moc nenabízel, ale tato byla asi nejlepší možná. Chtěli bychom za to moc poděkovat.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KB Design Libea
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec rtm plus