FC Slovan Liberec | Prodlouží juniorka neporazitelnost? V pátek míří do Plzně
Menu Další Zavřít Zavřít
01.11.2018

Prodlouží juniorka neporazitelnost? V pátek míří do Plzně

Redakce
Liberec - Podzimní část Juniorské ligy se postupně chýlí ke konci. Zbývá odehrát poslední čtyři duely, z nichž první čeká naše mladíky už v pátek od 13 hodin. Představí se v Plzni, která z páté příčky ztrácí na Slovan pouhé čtyři body.

Přibržděná Viktoria

Úvod sezony Plzeňským příliš nevyšel. Vždyť po čtyřech kolech měli na kontě pouhý jediný bod. Pak ale přišlo rázné probuzení. Viktoria si postupně vyšlápla na České Budějovice, Duklu, Spartu, Mladou Boleslav, Hradec Králové a Jablonec a díky těmto šesti výhrám vystoupala tabulkou.

Následně se opět poněkud přibrzdila, když v posledních třech kolech uhrála jediný bod za remízu se Slavií a podlehla Teplicím a Příbrami, stále to však stačí na pátou příčku tabulky s čtyřbodovým náskokem na nepostupové sedmé místo. Stejná mezera pak Plzeň dělí i od třetí příčky, kterou momentálně okupuje náš tým.

Čtyři zápasy bez prohry.

Slovan zatím prožívá skvělou sezonu. Po úvodních dvou kolech byl sice bez bodu, od té doby se ale rozehrál do vynikající formy. Od třetího kola totiž na naše mladíky vyzrála pouze Sparta, body pak juniorka ztratila ještě při remízách proti Příbrami, Dukle a naposledy před týdnem proti Bohemians, zbylých sedm duelů vyhráli.

To vše znamená v součtu 24 bodů, které Slovan řadí na bronzovou pozici. Vedoucí Sparta má dokonce o šest bodů více, zato druhá Mladá Boleslav je na dostřel - pouze o dva body napřed. Pokud by tak nyní naši mladíci zvítězili nad Plzní, minimálně do neděle by poskočili tabulkou vpřed.

Neoblíbený soupeř

Plzeň pro Slovan rozhodně není oblíbeným soupeřem. Vždyť z třinácti vzájemných duelů dosud Slovan vyhrál pouze třikrát, zato Viktoria hned osmkrát. Naposledy však vyšlo měření sil lépe pro naši juniorku, když zvítězila 3:2.

Kdo se bude radovat tentokrát? Utkání se odehraje v pátek od 13 hodin v Plzni.

Historická tabulka vzájemných zápasů v Juniorské lize

FC Slovan Liberec FC Viktoria Plzeň
13 ZÁPASY 13
3 VÝHRY 8
2 REMÍZY 2
25 VSTŘELENÉ GÓLY 30

Poslední vzájemný zápas v Juniorské lize

FC Slovan Liberec – FC Viktoria Plzeň 3:2 (2:0)

Branky: 3. Voltr, 44. Voltr, 70. Petr – 62. Řezníček, 75. Vukliševič (vlastní).

Rozhodčí: Matějček – Kříž, Vít.

ŽK: bez karet.

Slovan: Nguyen – Köstl, Prokš, Ulbrich (69. Lehoczki), Voltr, Vrabec „K“, Baláž (81. Drahoš), Vukliševič, Michal (75. Lábek), Oscar Dorley (46. Petr), Gembický (58. Hybš).

Plzeň: Novák – Havel, Hranáč, Pek Jan (56. Pihrt), Ekpai, Bucha, Řezníček, Svoboda (78. Arzberger), Kovařík, Pavlík „K“, Pek Ondřej.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Knorr-Bremse Centrum Babylon
Mediální partneři
rtm plus Náš region