FC Slovan Liberec | První derby letošní sezony je tu! V sobotu hraje béčko v Jablonci
Menu Další Zavřít Zavřít
11.09.2020

První derby letošní sezony je tu! V sobotu hraje béčko v Jablonci

Ondřej Marko
Liberec – Po více než roce nastal čas na další Podještědské derby ve třetí lize. Ve čtvrtém kole vyrazí Slovan do sousedního Jablonce, kde sehraje duel v sobotu v 10 hodin a 15 minut na stadionu v Břízkách.

Naváže Slovan na předchozí výhru?

Béčko odehrálo v letošní sezoně zatím tři zápasy a začátek nevyšel úplně podle představ. V prvním utkání jsme prohráli na půdě Velvar 0:1, poté naši nestačili na Zbuzany s výsledkem 1:3. Poslední zápas se nám už ale vydařil, na domácí půdě jsme vyzvali béčko Bohemians. Skóre otevřel v 19. minutě Yu, poté Hasalík zneškodnil penaltu hostů. Avšak o chvíli později stejně zvládl soupeř vyrovnat. V závěrů utkání se trefil Juzvak a zápas skončil 2:1.

„Velmi cenné vítězství s kvalitním a posíleným týmem. První poločas byl vyrovnaný s větším množstvím šancí na naší straně, jednu z nich využil Yu po ideální přihrávce Mashikeho. Ve druhém poločase nás soupeř od začátku přehrával a my se nedostali do kombinace, přežili penaltu, ale stejně jsme v 57. minutě inkasovali. Teprve po brance jsme se dostali do hry, začali mít i šance a jednu z nich v 78. minutě využil po ose Mashike - Yu Juzvak. Koncentrovanou hrou jsme již soupeře do další šance nepustili a vyhráli jsme,“ komentoval vítězné utkání trenér Petr Myslivec.

Jablonec si v posledních zápasech zastřílel

Jablonečtí mají po třech zápasech o tři body více než my. Vstup do sezony na venkovní půdě se jim nevydařil podobně jako nám. V Chlumci nad Cidlinou vedli již v páté minutě, vedení ale neudrželi a prohráli celkově 1:3. Druhý zápas už ale hráli doma, kde porazili Ústí nad Orlicí vysoko 5:2. Hattricku dosáhl Nikolas Daníček, který se momentálně dělí o místo nejlepšího střelce ligy. Naposledy hrál Jablonec venku ve Velvarech, kde zvítězil 2:0.

Poslední vzájemné utkání jsme sehráli na konci loňského srpna. Po divoké přestřelce, kde se trefilo pět různých hráčů, se nakonec radoval Jablonec, zvítězil 3:2. V tabulce skupiny B patří našemu rivalovi průběžná čtvrtá příčka, nám dvanáctá. Na prvním místě mají shodně bodů Zápy a Přepeře.

První Podještědské derby sezony 2020/21 startuje v sobotu v 10:15 v jabloneckých Břízkách.

Nejlepší střelci Slovanu

Mashike 1
Yu 1
Juzvak 1

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Železářství Letná KB Design
Mediální partneři
Náš region Liberecká drbna