FC Slovan Liberec | První domácí zápas! Slovan v pátek večer vyzve Viktorii
Menu Další Zavřít Zavřít
18.07.2019

První domácí zápas! Slovan v pátek večer vyzve Viktorii

Redakce
Liberec - Slovan čeká další těžká prověrka, ve druhém kole FORTUNA:LIGY narazí na plzeňskou Viktorku. Duel startuje v 18 hodin a 30 minut. Potvrdí Slovan zisk tří bodů v Ostravě?

FC VIKTORIA PLZEŇ – OBMĚNA KÁDRU ZAČALA

Plzeň v letním přestupovém období doplňovala kádr s rozvahou. Jako volný hráč přišel z Legie Varšava Adam Hloušek, ze Sigmy zase Viktorka přivedla Lukáše Kalvacha. Mimo jiné Západočeši také dotáhli přestup Jakuba Brabce, který hostoval v kádru vicemistra od zimy z belgického Genku.

Nejzajímavější změny v kádru Plzně

Ondřej Mihálik (hostování), Alkmaar (Nizozemsko) -> Plzeň
Adam Hloušek (volný hráč), Plzeň
Milan Petržela (volný hráč), Slovácko
Tomáš Hájek (přestup), Plzeň -> Vitesse (Nizozemsko)
Patrik Hrošovský (přestup), Plzeň -> Genk (Belgie - 14. srpna 2019)

Plzeň vstoupila z trojlístku favoritů (se Slavií a Spartou) do ligy nejúspěšněji. V prvním zápase nového ročníku přehrála Olomouc 3:1. Prosadili se Kayamba, Kopic a Kovařík, na všechny tři góly domácích nahrál Aleš Čermák, k vyrovnání ligového rekordu mu přitom chyběla jen jedna asistence.

Naposledy se Slovan utkal s Plzní v nadstavbě minulého ročníku. U Nisy tehdy podlehl svému soupeři 0:2 brankami Tomáše Hořavy a Patrika Hrošovského. Viktoriáni aktuálně po prvním kole okupují první příčku tabulky.



FC SLOVAN LIBEREC – PŘESTUP KAČARABY A VENKOVNÍ VÝHRA

Slovan během tohoto týdne oznámil přestup Tarase Kačaraby z ukrajinského Šachtaru Doněck. Se stoperem podepsal tříletou smlouvu. Fanoušky ale potěšil i první zápas sezony. Naše mužstvo heroickým výkonem v posledních minutách přehrálo ostravský Baník 2:1.

Domácí přitom za stavu 1:1 kopali pokutový kop, ale Robert Hrubý trefil břevno. Naopak v poslední minutě po centru Aleše Nešického skóroval Roman Potočný a zařídil první tři body sezony. Teď se Slovan poprvé představí na domácím trávníku před vlastními fanoušky. Duel s ambiciózní Plzní začne v pátek o půl sedmé.

Nejzajímavější změny v kádru Slovanu

Matěj Chaluš (přestup), Slavia -> Slovan
Jan Kuchta (hostování), Slavia -> Slovan
Libor Kozák (přestup), Slovan -> Sparta
Taras Kačaraba (přestup), Šachtar Doněck -> Slovan

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Břízky - Euroseal Mattoni
Mediální partneři
Beat radio Hitrádio Contact