FC Slovan Liberec | Roman Potočný: Na produktivitě v tréninku pracujeme, chybí nám trochu i štěstíčko
Menu Další Zavřít Zavřít
20.03.2019

Roman Potočný: Na produktivitě v tréninku pracujeme, chybí nám trochu i štěstíčko

Redakce
Liberec - Naše mužstvo čeká po reprezentační přestávce náročný program. Narazí na Slavii, Jablonec, Mladou Boleslav a v poháru také na ostravský Baník. Jak se na vypjaté souboje těší Roman Potočný a předhání se s Admirem Ljevakovičem ve žlutých kartách?

Do konce základní části zbývá pět kol, jak vidíš vaši situaci?
Víme, že bodů mohlo být víc, ať už ze zápasu se Spartou, nebo utkání v Ostravě a Olomouci, kde jsme byli v první půli lepším mužstvem. Určitě chceme do šestky a nechceme skončit ve spodní skupině.

Stále vás sráží koncovka...
Je to tak, sráží nás. Naše koncovka je pořád stejná, i přesto, že přišel Libor, který branky dává. Nám ostatním to tam ale nepadá, a i když se Libor dostává do šancí, taktéž je neproměňuje všechny. Věřím, že se nám jednou štěstí vrátí a přijde opět zápas, který skončí třeba 4:0 a ne 1:0, nebo dokonce naší prohrou.

Jde produktivita vůbec nějak natrénovat? Táhne se to s vámi od začátku sezony.
Natrénovat se to určitě nějak dá. V kabině a na tréninku na tom pracujeme. Koneckonců na tréninku nám to tam padá, ale pak přijde zápas a všechno je jinak. Chybí nám trochu i sportovní štěstíčko, nějaký odraz... Proti Zlínu jsme také měli hodně šancí, ale vyhráli jsme jen o jeden gól. Se Spartou jsem to zase já ze dvou metrů kopl do boční sítě (povzdech).

Stále jsi neproduktivnějším hráčem kádru. Ulevil ti Libor Kozák trochu v tom, že už na sobě nemáš tolik zodpovědnosti?
Je pravda, že mi to tam na podzim padalo víc, ale také jsem branky nemusel dávat. Teď je to převážně na Liborovi, na kterého asi spoléháme trochu víc. Gól jsem zatím na jaře nedal, čekám na něj. Potřebuji ho i pro svoje herní sebevědomí, takže doufám, že padne co nejdřív.

V minulém kole jsi naopak nahrával Kozákovi na gól. Je pro tebe lepší, když víš, že ve vápně hlídkuje? I při rohu jsi ho párkrát hledal.
No, při rohu hledám často Káfu (Ondřeje Karafiáta), který stojí za ním. Někdy se to povede o metr dopředu, někdy zase o metr dozadu. Nejsem Beckham, abych to kopal přímo na hlavu (směje se). Zároveň je to spíš míč pro všechny. I trenér spoléhá na to, že nám to bude s Liborem klapat. Ale není to jen o něm, je to o nás všech. Máme dobře poskládaný mančaft a všichni umíme dát gól, nejen on. Jen jemu to do brány aktuálně padá víc než nám ostatním.

Tvůj velký kamarád z Teplic Admir Ljevakovič stylově oslavil svých 100 žlutých karet ve FORTUNA:LIZE. Ty jich v aktuální sezoně nemáš také málo, nehecujete se nějak?
Ne, to vůbec (směje se). Teď zrovna u nás Admir byl na návštěvě přes celý víkend a nebavili jsme se o tom. Ani celkově moc o fotbale. Předháníme se spíš v jiných věcech. Hecujeme se z pohledu týmů, smál se, že nás Teplice předskočily, tak jsem mu to teď vrátil. Z hlediska karet se nijak nehecujeme, nedostal jsem žádnou za řeči, byly to všechno fauly. Neudělal jsem je schválně tím, že bych byl nějak nedisciplinovaný. Mám jich hodně, vím to moc dobře sám a mám to i na talíři, ale nedělám to schválně.

Neovlivňuje tě přece jen nějak na hřišti, že už jich máš tolik?
Ne to ne, vůbec na ně nemyslím. Karty se počítají, ale když rozhodčí pískne, je potřeba na ně zapomenout.

Jaký je plán týmu během reprezentační přestávky?
Máme každý den dva tréninky a ve čtvrtek zápas se Žižkovem v Turnově. V pátek nás čeká následně jeden trénink. Myslím, že do toho teď trochu i šlápneme, ale uvidíme, co nás bude čekat dál. Ještě to nevíme.

V následujících třech kolech vás čeká velmi zajímavý, ale také náročný program: Slavia, Jablonec, Mladá Boleslav. Jak se na tyto tři zápasy těšíte?
On je tam do toho i pohár v Ostravě, takže to pro nás určitě nebude jednoduché. Koneckonců ale s žádným týmem už to není jednoduché. Liga je vyrovnaná a nekoukáme na to, jestli hrajeme se Slavií, nebo s Boleslaví. Každý zápas je stejný, začíná se za stavu 0:0 a chceme vyhrát.

Bude pro vás klíčový právě MOL Cup s Baníkem?
Bude to jeden z nejdůležitějších zápasů jara. Ještě se bude hrát na horké ostravské půdě. Chodí na ně hodně diváků, bude dobrá atmosféra. Těšíme se na to. Škoda jen, že nehrajeme doma a štěstí se nepřiklonilo při losu na naší stranu. Doma jsme silnější, na druhou stranu u nich jsme také odehráli super zápas. Jen nás naše dvě chyby stály dva góly, jinak Ostrava ani nic jiného neměla.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Dům kultury Aura Medical
Mediální partneři
Rádio Impuls Náš region