FC Slovan Liberec | Rozhodla kvalita zakončení, má jasno brankář Nguyen o příčině prohry s Plzní
Menu Další Zavřít Zavřít
20.05.2019

Rozhodla kvalita zakončení, má jasno brankář Nguyen o příčině prohry s Plzní

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Byl to pro libereckého brankáře smolný zápas. Domácí Slovan byl po celý zápas lepším týmem. Plzeňská Viktoria vyslala na bránu pouze dvě střely, obě byly ovšem gólové. Ani jeden z inkasovaných gólů ale nejde na vrub brankáře. Gól Hořavy byl nechytatelný a penalta je vždy 50 na 50. "V tomto zápase jsem byl v bráně vlastně k ničemu," smutnil po zápase Nguyen.

Co rozhodlo utkání s Plzní?

Rozhodla kvalita zakončení. Měli jsme spoustu příležitostí, některé jsme zakončili, jiné ne. Vytvořili jsme si více šancí než Plzeň. Oni měli jeden a půl šance a dali z toho dva góly. Finální fáze rozhodla.

Měli jste více ze hry, ale přesto jste prohráli. Mrzí porážka i z pohledu boje o páté místo?

Řekl bych, že je naší doménou mít více ze hry. Není žádný soupeř, který by nás vyloženě přehrával. Bohužel ale nedáváme góly. Co se týče pátého místa, tak teď musíme vyhrát v Jablonci a doufat, že Ostrava v Plzni klopýtne. Budeme doufat a věřit, že to tak dopadne a skončíme pátí.

Ze dvou střel na bránu jsi dvakrát inkasoval. Jaký je to pro gólmana zápas, když si v podstatě ani nesáhne na míč?

Mám pocit, že jsem v bráně k ničemu. V tomto zápase jsem tam vlastně byl k ničemu. I kdybych tam nebyl, prohráli bychom 0:2.

Mohl jsi alespoň jednomu gólu zabránit?

Střelu Tomáše Hořavy jsem viděl, až když zapadla do sítě. V té situaci jsem ani nestihl reagovat na míč. Nevím ani, kterou střílel nohou. Spoluhráči říkali, že levou, což vůbec nevím. Já jí viděl, až když vylétla a mířila do brány. U penalty jsem si říkal, že zkusím zůstat co nejdéle stát a kdyžtak půjdu doprava. Kdybych zůstal stát ještě déle, tak bych ji nejspíše chytil.

Co probíhalo o poločasové přestávce v kabině?

Říkali jsme si, že začátek byl z naší strany ustrašený, což byla pravda. Ve druhém poločase jsme už neměli co ztratit, protože jsme prohrávali 0:1. Myslím si, že to zabralo. Druhý poločas jsme byli lepší a vytvořili si nějaké příležitosti, které jsme opět nedotáhli do konce. Oni měli půl šance a byla z toho penalta.

Mumláš si pro sebe, když vidíš, jak spoluhráči zahazují šance v útoku?

Mumlám, ale nic s tím neudělám. Vždy klukům věřím, že gól dají. Proti Plzni to bohužel nevyšlo.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Realmont Ricoh
Mediální partneři
Beat radio Hitrádio Contact