FC Slovan Liberec | Rozhovor s Jakubem Harantem o letní přípravě
Menu Další Zavřít Zavřít
31.07.2020

Rozhovor s Jakubem Harantem o letní přípravě

Mikuláš Borkovec
V polovině července odstartovali hráči dorosteneckých kategorií přípravu na sezonu 2020/2021. Trenér Pavel Čapek pokračuje v kategorii U18/U19, kolega Jiří Kaiser přebírá bývalé starší žáky a bude bojovat v kategorii U16. Svou druhou sezonu s ročníkem 2004 odstartoval Jakub Harant, hlavní trenér kategorie U17. Jak hodnotí průběh přípravy a s jakými cíli vstupují do nové sezony?
Ahoj Jakube, vy jste tento týden začali třetí týden letní přípravy, v jakém počtu jste do přípravy vstoupili?

Do přípravy jsme vstoupili „na papíře“ v počtu 20 hráčů a 3 brankáři. Jelikož se ale někteří hráči potýkají buď s dlouhodobějšími nebo krátkodobějšími zraněními, reálně nás do tréninku je celkem 18 včetně dvou brankářů.

Došlo v kádru k výrazným změnám, posunům, či následovalo i nějaké doplnění vytipovaných hráčů?

Celkově si myslím, že již v období od korona virové přestávky došlo v týmu, co se počtu a doplnění týče, k podstatným změnám. Za prvé se plně uzdravili a do tréninku zapojili dlouhodobě zranění hráči (např. Reichl, Motyčka, Rafaj), za druhé jsme od léta byli doplněni dříve posunutými hráči Hudákem a Netušilem. A za třetí s námi s letní přípravou nastoupili vytipovaní hráči Vojta Musil z Teplic a Milan Lexa ze Sokolova. Plus byl do týmu z kategorie U16 – ročníku 2005 posunutý útočník Wiktor Rogulski.

Jak probíhal úvodní týden přípravy? Byl tréninkový cyklus upraven a přizpůsoben nějakým opatřením, nebo jste mohli trénovat bez omezení?

Řekl bych, že až na omezený přístup do posilovny na stadionu z preventivních důvodů, jsme nijak omezeni nebyli. Dokonce i soustředění na konci prvního týdne přípravy mohlo proběhnout naprosto bez komplikací.

Máte za sebou již zmíněné soustředění, kde jste ho absolvovali? Splnilo soustředění účel, který jste od něho očekávali?

Společně s týmem U16 jsme absolvovali 4denní soustředění v Boskovicích. Již třetím rokem jako mladší dorosty takto jezdíme pohromadě na Moravu „za soupeři“. Během 4 dnů potkáme 3 silné soupeře a zkusíme si silné konfrontační zápasy. Nejinak tomu bylo i letos a účel si myslím, že to splnilo dokonale. Plus nás v Boskovicích vždy čekají perfektní podmínky, co se týče hracích ploch, regenerace, takže jsme spokojeni.

Máte za sebou velmi zajímavá přátelská utkání, sehráli jste například utkání proti týmům FC Vysočina Jihlava, FK Senica (Slovensko), FK Teplice a také SK Sigma Olomouc. S jakými poznatky a hodnocením si odcházel z těchto těžkých duelů?

Musím říct, že tyto těžké zápasy kluci zvládli velmi dobře. Těší nás především kvalitní herní projev ve všech zápasech, kdy kluci plní naše nároky ohledně principů, které chceme do hry dostat. To znamená, že i s těmito soupeři byla vidět neustálá snaha o konstruktivní rozehrávku, přepínání po zisku a ztrátě míče a napadání vysoko na půlce soupeře. Kromě herního projevu jsme obstáli i výsledkově, a tak věřím, že to je pro jednotlivce i celý tým vzpruha a posílení sebevědomí do budoucna.

Jaké jsou výhledy ohledně dalších přátelských utkání a plánů pro nadcházející týdny?

V rámci přípravy nás čekají ještě 3 silní protivníci – Zaglebie Lubin, Sparta a Pardubice. Doufám, že budeme pokračovat v dobrých výkonech a potvrdíme posun oproti minulé sezóně. A pak už se nám rozjede naše soutěž, kdy začínáme 2 zápasy na domácí půdě a hned ve třetím kole si zopakujeme zápas z přípravy s týmem Teplic.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AAA Auto Masea
Mediální partneři
Liberecká drbna eFotbal