FC Slovan Liberec | Rozhovor s trenérem Hoftychem o přípravě na Evropskou ligu
Menu Další Zavřít Zavřít
16.10.2020

Rozhovor s trenérem Hoftychem o přípravě na Evropskou ligu

Ondřej Marko
Liberec – V Česku byl z důvodu pandemie nového koronaviru na dva týdny zastaven veškerý organizovaný sport. FORTUNA:LIGA se tedy nějakou dobu hrát nebude a týmy smějí pouze trénovat. Pro zápas s Gentem už nám ale dorazilo oficiální vyrozumění o výjimce a nejen o tom jsme si povídali s trenérem Hoftychem.

Ministerstvo zdravotnictví vám konečně udělilo slíbenou výjimku pro zápas Evropské ligy proti Gentu - jste rádi, že už máte jistotu, že se bude hrát?

Samozřejmě jsme rádi, že se bude hrát doma, na našem stadionu, v našem domácím prostředí. Obrovská škoda ale je, že u toho nebudou žádní diváci, kteří by pro nás byli proti favoritovi velkým povzbuzením.

Jak velký problém je, že sice můžete trénovat, ale nemůžete využívat šatny a zázemí stadionu?

Problémy jsou v této době všude a se vším, každý se s tím musí vyrovnat po svém, takže se s tím musíme vyrovnat i my. Vycházíme i z toho, že máme kvalitní mužstvo, kvalitně trénujeme a každý hráč, ať už kterýkoli, bude připravený.

Budete sledovat víkendový zápas Gentu a připravujete se už na tohoto soupeře?

O Gentu se dá sehnat mnoho materiálů, je to kvalitní tým. Máme možnost sledovat nejen jeho víkendový zápas, ale i z minulého víkendu a pohárového utkání. Materiálů máme k dispozici dost a budeme se snažit, abychom se na soupeře dobře připravili.

Pohárové zápasy budou následovat v týdenním rytmu, nebude pro vás ta ligová pauza nakonec lepší?

Nebudeme spekulovat, zda bude pauza lepší, nebo nebude lepší. Obecně bychom byli rádi, kdyby se liga hrála. I kdybychom třeba do zápasů museli nastupovat s únavou a v jiné sestavě. Byl bych rád, i za celou ligu, kdyby se co nejdříve rozjela. Hlavně pro ostatní týmy, které nemají možnost hrát Evropu, je to zdrcující, když nemůžou hrát ligová utkání.

Pozitivní testy na koronavirus se vyskytly i v několika reprezentacích, kde byli naši hráči a v jiných českých týmech, dalším nakaženým je například i Kanga z CZ Bělehrad, vám se to zatím vyhýbalo, jaká komplikace by teď byla, kdyby se ty případy objevily i ve vašem týmu?

Kdykoli se může koronavirus objevit u kohokoli. Vím, že většina týmů, která to měla, má bezpříznakové hráče. Teď to postihlo dokonce i trenéry české a slovenské (v době publikace již bývalý trenér, pozn. red.) reprezentace. Virus tady letí, pro někoho je nebezpečnější, což pro hráče většinou ne. Může se stát, že proletí i naším mužstvem a zasáhne do sestavy, jako se to stalo například FCSB před zápasem s námi. Každý se s tím musí vyrovnat, může se to stát komukoli, klidně i nám. Museli bychom se s tím popasovat a udělat sestavu z hráčů, kterých se to nebude týkat.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pepsi Masea
Mediální partneři
Rengl Náš region