FC Slovan Liberec | Slovan chce potvrdit dobrou formu, Bohemka v Ďolíčku ještě neprohrála (+video)
Menu Další Zavřít Zavřít
30.08.2019

Slovan chce potvrdit dobrou formu, Bohemka v Ďolíčku ještě neprohrála (+video)

Redakce
Liberec – Tři zápasy, tři výhry. Naše mužstvo bude chtít ve vršovickém Ďolíčku potvrdit dobrou formu z posledních týdnů, rozhodně ale nepůjde o jednoduchý úkol. Bohemka totiž doma ještě neprohrála. Duel proběhne v sobotu, výkop je stanoven na 15 hodin.

Přijeďte naše mužstvo podpořit do Ďolíčku!

BOHEMIANS 1905 – KOUZLO DOLÍČKU A ZAPRACOVÁNÍ POSIL

Pražané za sebou mají turbulentní vstup do nového ročníku. Postupně střídali výhry s prohrami i gólové přestřelky s bezbrankovými zápasy. Klokani začali na půdě Jablonce, kde prohráli 0:2. Pak doma přejeli ambiciózní Mladou Boleslav 3:0 a následně padli na příbramském trávníku 2:3. Doma však opět po solidními výkonu neztratili všechny body, když remizovali s plzeňskou Viktorií. Na Baníku následně svěřenci kouče Martina Haška nestačili na domácí poměrem 2:4, ale v Ďolíčku předvedli parádní obrat v zápase se Sigmou. Prohrávali už 0:2, nicméně střetnutí nakonec ovládli gólem v závěrečných okamžicích na 3:2. Nakonec si neporadili s účastníkem Ligy mistrů – pražskou Slavií, které podlehli i kvůli červené kartě Kamila Vacka vysoko 0:4.

V součtu tak patří zelenobílým až 12. pozice ligové tabulky, která však přesně nevypovídá o jejich síle. Koneckonců na desátou pozici, kde figuruje Slovan, ztrácejí pouhé dva body. V zápase se Slovanem bude Bohemce chybět, jak už bylo zmíněno, vykartovaný Kamil Vacek, který si musí odpykat jednozápasový trest. Vacek přitom společně s Jakubem Podaným, mistrem standardních situací, Petrem Hronkem a Ibrahimem Keitou patří ke gólově nejproduktivnějším hráčům. Všichni čtyři muži základní sestavy odehráli sedm zápasů a prosadili se dvakrát. Po gólu mají David Bartek a stoper Lukáš Hůlka.

Z hlediska asistencí klokani nemají jasného lídra. Hned šest hráčů totiž dokázalo přihrát na jednu branku svého celku. Jsou jimi Josef Jindřišek, Jakub Podaný, Jan Vodháněl, Jan Záviška, Ibrahim Keita a Michael Ugwu.

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ ZMĚNY V KÁDRU BOHEMIANS

Patrik Le Giang (volný hráč), Bohemians 1905
Jakub Rada (přestup), Mladá Boleslav -> Bohemians 1905
Rudolf Reiter (přestup), Bohemians 1905 -> Baník Ostrava
Jakub Podaný (hostování), Dukla Praha -> Bohemians 1905
Daniel Köstl (přestup), Sparta Praha -> Bohemians 1905

Bohemka se během týdne natrápila v MOL Cupu se Zápami, které hrají ČFL společně s béčkem Slovanu. Ještě v 71. minutě vedl outsider 2:1, avšak Ugwu s Keitou zařídili v závěrečné fázi duelu obrat a zelenobílí se tak nakonec radovali z postupu do třetího kola domácího poháru. Nakonec zaváhal jediný ligový celek, a to Příbram, která nestačila na Chlumec nad Cidlinou (1:2), jedinou její branku přitom vstřelil exliberecký Radek Voltr.



FC Slovan Liberec

Situace Slovanu se od té bohemácké zase tolik neliší. Naše mužstvo vstoupilo do sezony výhrou nad Baníkem, pak ale prohrálo čtyřikrát v řadě o gól s Plzní (1:2), Zlínem (1:2), Olomoucí (0:1) a Slavií Praha (0:1). V posledních dvou kolech se však začalo blýskat na lepší časy. V urputném boji přehrálo s dvěma červenými kartami Karvinou 1:0 a pak U Nisy skolilo také pražskou Spartu, a to 3:1. Poprvé v sezoně také parta Pavla Hoftycha vstřelila v duelu víc než dvě branky.

Slovan následně zvládl i druhé kolo MOL Cupu na půdě Mariánských Lázní, kde vyhrál přesvědčivě 5:2 po gólech Chaluše, Koscelníka, Alibekov, Oscara a Dordiče. Právě předposlední zmiňovaný se společně s Kamso Marou bude moct po svém karetním trestu zapojit do nadcházejícího duelu, do Ďolíčku by měli vyrazit oba dva.

Atraktivní duel začne v sobotních 15 hodin. Přijeďte naše mužstvo do Prahy podpořit!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pepsi Kraintek
Mediální partneři
Hitrádio Contact Náš region