FC Slovan Liberec | Slovan do derby nastoupí v nových modrých dresech s reklamou Pivovaru Svijany
Menu Další Zavřít Zavřít
04.04.2019

Slovan do derby nastoupí v nových modrých dresech s reklamou Pivovaru Svijany

Redakce
Liberec - Slovan ve středu vypadl z MOL Cupu a bude si chtít spravit náladu při nedělním ligovém duelu s Jabloncem. Ve čtvrtek odpoledne se na Krajském úřadu v Liberci konala společná tisková konference před jubilejním 50. Podještědským derby. Co vše na ní zaznělo?

Problémem pro Slovan může být absence Libora Kozáka. Vytáhlý útočník se v utkání se Slavií vykartoval a bude si tak muset odpykat zápasový distanc.

„Nebudeme si nic nalhávat, je jedním z lídrů mužstva. Hlavně na hrotu je skvělý, ale Petar Musa dostane šanci a věřím, že ho adekvátně nahradí. I tak nám půjde hlavně o kvalitní týmový výkon," komentoval Zsolt Hornyák na tiskové konferenci.

Prestižním zápasem bude Slovan pokračovat v náročném programu. Doposud v lize naše mužstvo nasbíralo 35 bodů a na nejlepší šestku soutěže ztrácí pouze dva body. Poslední pozici zajišťující nejvyšší nadstavbovou skupinu aktuálně okupuje Mladá Boleslav.

„Jsem si vědom toho, že jde o lokální derby, které nemá favorita. Jablonec hraje ofenzivně, což by nám mohlo vyhovovat. Bude to kvalitní zápas," pokračoval trenér našeho mužstva.

Klub zároveň oznámil, že na derby bude připravena nová sada modrých dresů, na nichž bude protentokrát i logo Pivovaru Svijany. „Ještě jsme je neviděli, ale jsme rádi, že budeme mít i modrou sadu. Ke klubu patří a nám se v nich hraje dobře, takže se na ně těšíme," poznamenal kapitán Radim Breite.

A jak viděl náročný anglický týden? „Nemůžeme se na něj vymlouvat. Čeká nás prestižní utkání a musíme do toho dát vše. Mrzí nás, že jsme v Ostravě prohráli, ale klíčová je pro nás liga," uzavřel zkušený záložník.

Podívejte se na záznam celé tiskové konference za účasti trenérů a kapitánu obou týmů:




Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FotbalPark Liberec Nisa Liberec
Mediální partneři
Rádio Impuls Liberecká drbna