FC Slovan Liberec | Slovan hlásí perspektivní posilu v podobě mládežnického reprezentanta Michala Fukaly
Menu Další Zavřít Zavřít
04.07.2018

Slovan hlásí perspektivní posilu v podobě mládežnického reprezentanta Michala Fukaly

Šimon Knopp
Liberec – Po několika příchodech zkušenějších borců tentokrát Slovan vsadil na mládí a příslib do budoucnosti. Liberecký klub totiž angažoval mladého obránce z Frýdku-Místku hrajícího v minulé sezoně ve druhé nejvyšší české soutěži. Talentovaný 17letý bek si stihl připsat na svoje konto i 3 starty za českou mládežnickou reprezentaci do 18 let.

Michal Fukala

Fotbalista narozený 22.10. 2000 začínal svoji fotbalovou kariéru ve Frýdlantu nad Ostravicí, ovšem již v 8 letech přestoupil do Frýdku-Místku, kde působil až do této doby. Poprvé nakoukl do druhé ligy již v sezóně 2016/2017, v té si připsal na svoje konto celkem 3 starty. Pravidelněji začal nastupovat v následujícím ročníku, celkem naskočil do 12 zápasů a odehrál 888 minut. Jak už bylo zmíněno, tento rok si vybojoval i pozici v reprezentaci, kde stihl 150 minut ve třech zápasech.

“Vše se seběhlo strašně rychle, je to pro mě veliká výzva a moc se na to těším. Je to přeci jenom první liga, takže velký skok. Bude se mi stýskat po rodině, ale to k fotbalu patří, nebojím se toho,“ těší se na novou příležitost daleko od domova mladičký obránce. „V dorostu jsem nejdříve hrával stopera, ale pak jsem se kvůli výšce postupně přesunul na kraj obrany. Nejlépe se cítím na pravé straně, ale dokážu zahrát i na levé,“ popsal svůj oblíbený post Fukala, který míří za svými novými spoluhráči na soustředění v Rakousku.

Co k přestupu řekl sportovní ředitel Zdeněk Koukal? "Michal je mladý, ale velmi talentovaný hráč, o něhož stály i další ligové kluby. Jsme rádi, že nakonec přestupuje k nám do Liberce a podepsal zde dlouhodobou smlouvu. Věřím, že se ve Slovanu bude dál rozvíjet, popere se o místo a do budoucna se v našem A týmu prosadí!"

Spokojený s přestupem byl také hráčův agent a bývalý fotbalový reprezentant Václav Svěrkoš ze společnosti Sports & Counselling. „Slovan Liberec měl o Michala velký zájem a my jsme právě tuto nabídku od začátku preferovali. A to hlavně proto, že v Liberci se dobře pracuje s mladými hráči a dává jim postupně šanci se prosazovat v nejvyšší soutěži. Proto nám toto angažmá dávalo největší smysl. Pro Michala to je obrovský výkonnostní skok a věříme, že na sobě bude dále tvrdě pracovat a v budoucnu se prosadí i v dresu Liberce,“ uvedl Svěrkoš.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Gasservis Geoprint
Mediální partneři
eFotbal Radio Blaník Liberec