FC Slovan Liberec | Slovan jede k dalšímu těžkému utkání, tentokrát do Zlína (+video)
Menu Další Zavřít Zavřít
26.07.2019

Slovan jede k dalšímu těžkému utkání, tentokrát do Zlína (+video)

Redakce
Liberec - Velká neznámá, ale výkony sympatické. Zlín pod novým trenérem Josefem Csaplárem sice v úvodních dvou kolech nebodoval, přesto podal proti pražské Slavii a olomoucké Sigmě sympatické výkony. V obou utkáních podlehl svým soupeřům shodně 0:1, i tak rozhodně nečeká naše mužstvo o nadcházejícím víkendu nic jednoduchého. Ba naopak, domácí Fastav bude chtít v sobotu od 17 hodin za každou cenu vyhrát.

FC Fastav Zlín – Chybí jenom body

Začátek soutěže je ze strany Fastavu specifický. Po povedené přípravě, kdy porazil Trnavu, Škendiju a Senicu, nestačil v prvním kole na pražskou Slavii. O body přišel v 69. minutě, kdy se prosadil Josef Hušbauer. Ve stejném úseku hry, tedy během střední části druhé půle, udeřila proti Zlínu i Olomouc. V 61. minutě rozsekl zápas druhého kola Martin Nešpor.

Parta pod novým koučem Csaplárem má ale rozhodně jiné plány, než jen paběrkovat. Motivací a cílem zároveň je první šestka, proto bude nadcházející duel se Slovanem pro ševce extrémně důležitý. Doma už rozhodně nebudou chtít prohrát.

Nejzajímavější změny v kádru Zlína

Jakub Janetzký (přestup), Jablonec→Zlín
Dominik Mašek (hostování), Bohemians → Zlín
Tomáš Poznar (přestup), Plzeň → Zlín
Libor Holík (přestup), Zlín → Jablonec
Pavel Vyhnal (hostování), Zlín → Teplice

Zlínští mohou oslavovat přestup Tomáše Poznara, který posílil kádr z Plzně. Na hostování klub získal ukrajinského obránce Oleksandra Azackého z ostravského Baníku a Dominika Maška z Mladé Boleslavi. Naopak ševci nepočítají se záložníkem Mirzadem Mehanovičem, který odešel do kazašského týmu Ordabasy Šymkement, který je v 2. předkole Evropské ligy soupeřem Mladé Boleslavi.



FC Slovan Liberec - Na kterou stranu se přikloní bilance?

Naše mužstvo vstoupilo do nového ročníku výborně. Na trávníku ostravského Baníku urvalo díky pozdní brance Romana Potočného tři body po výhře 2:1 a kvalitní výkon podalo i proti vicemistrovi z plzeňské Viktorie (1:2). Kromě již zmiňovaného střelce se do gólových listin zapsali ještě Jakub Pešek a Petar Musa. Právě vytáhlý útočník v minulém kole vstřelil svou premiérovou ligovou brankou.

Pavel Hoftych mohl být doposud s výkony týmu spokojený, ale teď přichází na řadu další důležitý duel, navíc na půdě týmu, za který náš kouč dlouho hrál a pak tam i trénoval. Ve Zlíně se Slovanu historicky úplně nedaří. Během minulé sezony sice díky brance Potočného vyhrál 1:0, ale byla to naše první výhra v Baťově městě od návratu Zlínských do nejvyšší soutěže v roce 2015. Předtím se ve městě proslulém výrobou obuvi radovali Liberečtí ze tří bodů 1. března roku 2008 po gólu Andreje Keriče. Na zlínské lavičce tehdy seděl právě náš současný trenér.

Slovan odehraje utkání ve Zlíně v sobotu 27. července od 17 hodin. Autobusový zájezd nevypravujeme, přesto věříme, že naši hráči ani při tomto duelu nebudou bez podpory vlastních fanoušků!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
iQLANDIA Geoprint
Mediální partneři
Beat radio Rádio Impuls