FC Slovan Liberec | Slovan nastoupí k důležitému zápasu v Karviné, bude se chtít vyhnout dnu tabulky
Menu Další Zavřít Zavřít
16.08.2019

Slovan nastoupí k důležitému zápasu v Karviné, bude se chtít vyhnout dnu tabulky

Redakce
Liberec – V neděli od 17 hodin čeká naše mužstvo těžký boj na půdě Karviné. Po sérii čtyř porážek v řadě se Slovan bude chtít odpoutat od dna tabulky a v souboji se svěřenci Františka Straky naplno bojovat. Poslední vzájemné střetnutí, které se odehrálo v posledním kole základní části minulé sezony, ovládl soupeř poměrem 2:1.

MFK KARVINÁ – TĚŽKÝ LOS I REMÍZA SE SLAVIÍ

Karvinští neměli v úvodu soutěže vůbec jednoduchý los, ale jejich výsledky mají vzestupnou tendenci. V úvodu podlehli účastníkovi evropských pohárů z Mladé Boleslavi 0:1, pak Baníku 1:2 a vicemistrovi z Plzně 2:3. Na domácí půdě před dvěma týdny ale překvapili Slavii, s níž remizovali 0:0, a v minulém kole uspěli také na půdě olomoucké Sigmy, kde brali bod za výsledek 1:1.

Nejlepším střelcem MFK je zatím se dvěma góly Michal Petráň, branku už oslavovali také Vojtěch Smrž a Milan Rundič. Z hlediska asistencí se prezentovali jedním přesným pasem Matúš Čonka, Jakub Šašinka a Gigli Ndefe. V brance Karviné se podělili o porci minut Libor Hrdlička, jenž si připsal dosavadní jediné čisté konto, a Martin Pastornický.

Nejzajímavější změny v kádru Karviné

Lukáš Budínský (konec smlouvy), Karviná -> Mladá Boleslav
Tomáš Wágner (přestup), Karviná -> Mladá Boleslav
Adriel D´Avila Ba Loua (přestup), Mimosas (Pob. Slonoviny) -> Karviná
Jakub Šašinka (hostování), Baník Ostrava -> Karviná
Vukadin Vukadinovič (přestup), Sparta -> Karviná

Největší posilou Karviné se stal z pražské Sparty příchozí Vukadin Vukadinovič. Rychlý záložník se podílel na obou bodových ziscích Slezanů v posledních dvou kolech. Ve Strakově kádru dostal šanci také libereckým fanouškům známý stoper Martin Kouřil, jenž se v dresu Slovanu mihl na hostování ze sousedního Jablonce v roce 2017.



FC SLOVAN LIBEREC – PROHRY O GÓL MRZÍ

Slovan se nenachází v ideálním rozpoložení. Po náročném losu ze začátku sezony disponuje pouze třemi body za výhru proti Baníku (2:1) v prvním kole, následně nestačil na Plzeň (1:2), Zlín (1:2), Olomouc (0:1) a naposledy i na pražskou Slavii. Před prázdnými tribunami v Edenu podlehl partě Jindřicha Trpišovského 1:0. Čtyři prohry s rozdílem jedné branky mrzí, i proto bude klíčová bitva s Karvinou, která týmu může dodat potřebné sebevědomí.

Půjde ale také o situaci v tabulce. Naše mužstvo by se případnou prohrou propadlo pod Karvinou na poslední příčku, skóre mají oba celky stejné. Trenéři nic neponechávají náhodě a během rozjetého ročníku absolvovali hráči širšího kádru už dvě přípravná střetnutí (a třetí je na programu v příštím týdnu), v posledních ligových utkáních se ale vrátila na kopačky modrobílých stará bolest – neproměňování šancí.

Týmu by měl být připraven pomoct i Oscar Dorley, který byl sice během týdne prodán do Slavie, avšak v kádru Slovanu zůstane minimálně do zimní přestávky na hostování. Předem děkujeme všem, kdo naše mužstvo přijedou do Karviné podpořit, důležitá bitva začíná v neděli s úderem sedmnácté hodiny.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Železářství Letná Kitl
Mediální partneři
rtm plus Radio Blaník Liberec