FC Slovan Liberec | Slovan pojede na Spartu pro body i přepisovat historii. Na Letné bodoval naposledy v roce 2011
Menu Další Zavřít Zavřít
10.05.2019

Slovan pojede na Spartu pro body i přepisovat historii. Na Letné bodoval naposledy v roce 2011

Redakce
Liberec - Po remíze s pražskou Slavií (0:0) čeká naše mužstvo další soupeř z hlavního města. Slovan bude bojovat v sobotu od 20 hodin na Letné, čeká ho Sparta. Poslední vzájemný souboj Slovan prohrál 0:1, získá nyní důležité body?

AC SPARTA PRAHA

Pražané mají za sebou krušné týdny. Z pozice hlavního trenéra byl po nevydařeném semifinále MOL Cupu se Slavií odvolán Zdeněk Ščasný, jeho místo zaujal dosavadní asistent Michal Horňák. Po organizačních změnách celek z hlavního města dvakrát vyhrál a zároveň ani jednou neinkasoval. Porazil Opavu i ostravský Baník shodně 3:0.

Díky šesti získaným bodům Sparta odskočila v tabulce nadstavbové skupiny o titul Jablonci a s šedesáti body okupuje klidný střed skupiny o titul. K tomu, aby třetí příčku definitivně potvrdila, by jí mohla stačit právě už jen výhra nad naším mužstvem. Jablonec by pak ve zbylých třech zápasech neměl šanci svého soupeře kvůli horšímu postavení po základní fázi dohnat.

Nejlepšími střelci Pražanů jsou Guélor Kanga a Benjamin Tetteh s jedenácti brankami. Největší porci minut odehrál během aktuálního ročníku Martin Frýdek (2 537 minut) a mezi brankáři dominuje s šestadvaceti odchytanými duely Florin Nita. Desetkrát vychytal čisté konto, zneškodnit dokázal i střelce Slovanu v posledním vzájemném měření sil U Nisy. Tehdy chytil penaltu Liboru Kozákovi.

AC Sparta Praha FC Slovan Liberec
52 ZÁPASY 52
28 VÝHRY 14
10 REMÍZY 10
14 PROHRY 28
86 VSTŘELENÉ GÓLY 53
53 INKASOVANÉ GÓLY 86
86 ŽLUTÉ KARTY 127
3 ČERVENÉ KARTY 6
2 PROMĚNĚNÉ PENALTY1

FC SLOVAN LIBEREC

Parta Zsolta Hornyáka v prvním utkání nadstavbové skupiny o titul remizovala s pražskou Slavií 0:0. Zatímco se soupeřem z Edenu hrála na domácí půdě, souboj s letenským celkem přivítá hlavní město. Na Letné se Slovanu v poslední době příliš nedaří, naposledy v GENERALI Areně vyhrál 15. října roku 2011. Zároveň šlo po o poslední bodový zisk modrobílých na stadionu s kapacitou 18 tisíc fanoušků. Z celkových šestadvaceti utkání na Letné vyhráli Liberečané tři, přičemž všechna vítězství přišla během mistrovských sezon, třikrát zároveň se soupeřem remizovali.

Situace v tabulce se po posledním kole změnila. Jelikož Baník podlehl Spartě, naše mužstvo stáhlo náskok pátého celku tabulky na dva body. Ostravu čeká v sobotu bitva na horké jablonecké půdě, kde naposledy především kvůli hattricku snipera Martina Doležala prohrála 0:4.

Přijet pomoct našemu celku můžete do Prahy i vy. Klub ve spolupráci s fanoušky vypravil do hlavního města dva autobusy, více informací se dozvíte na tomto odkaze.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Mattoni Pavlů innovation
Mediální partneři
Hattrick Rádio Impuls