FC Slovan Liberec | Slovan představil nové dresy! Co padlo na předsezonní tiskové konferenci? (+ záznam)
Menu Další Zavřít Zavřít
18.08.2020

Slovan představil nové dresy! Co padlo na předsezonní tiskové konferenci? (+ záznam)

Redakce
Liberec - Nová sezona 2020/21 začne už o víkendu, Slovan hraje v sobotu od 17:00 v Olomouci. Jak vidí nadcházející ročník trenér Pavel Hoftych, kapitán Jan Mikula a ředitel klubu Libor Kleibl? Kompletní záznam tiskové konference společně s podobou nových dresů naleznete ve videích přiložených níže v článku.

Na tiskové konferenci byly představeny nové domácí dresy NIKE v tradiční modré barvě od našeho servisního partnera 11teamsports. Nová čísla a další detaily jsme ladili ve spolupráci s libereckým grafickým studiem Takeup. Tyto originální dresy budou ve Fanshopu dostupné od příštího týdne, ale už teď si je můžete předobjednávat v našem zbrusu novém e-shopu, kde najdete i konfigurátor, díky němuž si snadno přiobjednáte dotisk vlastního čísla a jmenovky.

O ligové scéně i evropských pohárech přišli pohovořit a novinářům virtuálně odpovídat na dotazy kapitán týmu Jan Mikula, trenér Pavel Hoftych a ředitel klubu Libor Kleibl. Všichni se shodli na jasném cíli pro nejbližší nadcházející období, důležité bude jít krok po kroku. Zápas od zápasu.

„Přestupové období bylo krátké. Minulá sezona se nám protáhla téměř do srpna, od čehož se vše odvíjelo. Odešlo nám osm hráčů, místo nich přišlo dalších osm a někteří kluci navíc. Přichází těžká práce pro realizační tým a zbytek kádru. Chceme, aby sezona začala tak, jak ta stará skončila," vyjádřil úvodní přání Libor Kleibl.

Na jeho slova navázal Pavel Hoftych: „Všechno je krátké, rychlé. Odešlo hodně kvalitních hráčů, máme relativně málo času, abychom našli optimální formu. Jsme zkušenější v tom, že jsme minulou sezonu také měli pomalejší začátek, tentokrát však zůstala velmi kvalitní osa kádru třeba Jan Mikula – Martin Koscelník – Taras Kačaraba – Jakub Pešek... Na ni musíme dobře napasovat tým a vytvořit jednolité těleso. Uvidíme, jak se to povede."

Prvotní problémy po obměně kádru jsou jednoznačné, tým pracuje na sehrání a vytvoření automatismů - spojení mezi hráči. „Když přijde nový hráč, tým se na něj dívá. Musí ho poznat. Nejsou tam automatismy, ale když se bude vyhrávat, nemusí to být nutně fotbalově. Čím víc bodů uděláme... Když se vyhrává, hraje se lépe. Když budeme prohrávat, určitě se nebudeme vymlouvat na to, že nejsme sehraní," měl jasno Mikula, který se stejně jako zbytek týmu těší na druhé předkolo Evropské ligy. Klíčové bude dobře vstoupit do podzimní fáze nejvyšší soutěže, což by našemu mužstvu mohlo pomoci se sebevědomím.

Poprat se kádr bude muset i s rozšířením ligy na 18 celků, místo nadstavby přijde 34 kol základní části. „Je důležité, že bude dodrženo to, co se zřejmě plánovalo - větší počet zápasů. Máme 34 kol, nadstavba měla něco do sebe. Pro nás trenéry bylo vše od začátku těžší, protože už po prvních kolech se spekulovalo, do jaké skupiny tým spadne. Třeba se ukáže do budoucna, že jde o dobrou myšlenku z nouze," komentoval Hoftych.

Kádr je podle něj stejně kvalitní jako minulou sezonu, potřebuje však čas, o čemž hlavní trenér mluvil už v hodnocení generálky s vídeňským Rapidem. „Odešlo hodně kvalitních hráčů, každý z nich se posunul do zajímavějšího angažmá. Příchozí jsou ale všechno také kvalitní hráči, které jsme chtěli. Každý má každopádně nějaký rest: buď zdravotní problém, nebo špatnou formu z posledního jara... Jak už jsem říkal po zápase, kluci nejsou v optimálním TOPU, musíme však vycházet z aktuální situace."

„Každopádně věřím, že nynější mužstvo je stejně kvalitní jako to minulé. Máme nevyladěné posty, očekáváme, že dva hráči ještě přijdou. Střed a kraj zálohy nás trápí. Problém je stejný jako minulou sezonu, někteří kluci vstřebávají tréninkové dávky postupně," pokračoval šéf lavičky.

Soutěžní část sezony Slovan odstartuje už v sobotu, kdy se představí na Andrově stadionu v Olomouci. „Měli jsme dva měsíce volna na jaře, což nikdo nezažil. Myslím, že jsme odpočívali dlouho, každý už chtěl hrát. Volno jsme dostali dlouhé i teď, což jsem ani nečekal. Těšíme se, všichni chceme už hrát,“ zakončil kapitán.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Břízky - Euroseal KEEN
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec eFotbal