FC Slovan Liberec | Slovan v pondělní dohrávce sehraje důležitý souboj proti Mladé Boleslavi
Menu Další Zavřít Zavřít
14.04.2019

Slovan v pondělní dohrávce sehraje důležitý souboj proti Mladé Boleslavi

Šimon Knopp
Liberec – Po složité trojici zápasů proti Slavii, Ostravě a Jablonci, Slovan tentokrát zavítá na hřiště v Mladé Boleslavi. Ovšem ani 28. kolo FORTUNA:LIGY nebude jednoduché. Do konce základní části ligy totiž zbývají pouze tři kola (včetně pondělního duelu), proto je každý bod důležitý. Navíc Boleslav patří k mužstvům s podobným bodovým ziskem jako náš tým a je jedním z přímých konkurentů o první šestici. Výkop tohoto atraktivního duelu je naplánován na pondělí od 18 hodin.

Informace k výjezdu do Mladé Boleslavi

FK Mladá Boleslav

Boleslav si po podzimu, kdy okupovala osmé místo tabulky, bodově polepšila. Momentálně ji patří šesté místo s dvoubodovým náskokem na náš Slovan. Po zimní přestávce si hráči ze Středočeského kraje připsali celkem 16 bodů z osmi zápasů. Neprohráli ani jeden zápas a připsali si cenné body, například za vítězství 2:1 proti Spartě, 1:0 proti Jablonci či remíze 1:1 s Plzní. Celkově si svěřenci trenéra Webera udrželi v těchto utkáních úctyhodné skóre 10:4.

Hlavní útočnou silou Boleslavi je bezesporu ruský snajpr Nikolaj Komličenko, který v této sezóně nasázel již 21 gólů a po právu je momentálně nejlepší střelcem FORTUNA:LIGY. Ovšem v posledním duelu dostal osmou žlutou kartu a do zápasu proti Slovanu tudíž nebude moci nastoupit. Nutno podotknout, že si Boleslav výrazně polepšila i v defenzivě, se čtyřmi obdrženými góly patří na jaře k nejlepším. Mimo jiné je i čtvrtým týmem v počtu přihrávek do gólové šance (189) i v počtu předfinálních přihrávek (163).

Nejlepším střelcem Boleslavi je již zmiňovaný Komličenko, druhý je ofenzivní záložník Tomáš Přikryl s pěti brankami. V počtu asistencí si tato dvojice příčky prohodila, první je Přikryl s 8, Komličenko jich nasbíral 6. Další výraznou osobností týmu je Marek Matějovský, který rozdal nejvíce přihrávek do šancí (28). Brankářem číslo jedna je Jan Šeda, jenž vychytal 8 čistých kont.

FK Mladá Boleslav FC SLOVAN LIBEREC
29 ZÁPASY 29
8 VÝHRY 15
6 REMÍZY 6
15 PROHRY 8
44 VSTŘELENÉ GÓLY 57
57 INKASOVANÉ GÓLY 44
73 ŽLUTÉ KARTY 61
4 ČERVENÉ KARTY 3
2 PROMĚNĚNÉ PENALTY2

FC Slovan Liberec

Slovan sehrál v posledním zápase s Jabloncem jubilejní 50. derby. Někteří možná očekávali hned několik branek, ovšem opak se stal pravdou. Obě mužstva se nakonec rozešla remízou 0:0. Příčin mohlo být několik, absence Libora Kozáka, který si odpykával trest za žluté karty nebo i psychická újma ze zápasu s Baníkem, ve kterém minimálně branka v nastavení platit neměla. Avšak hráči měli teď celý týden na to, aby se psychicky i fyzicky připravili na následující zápas. Jak říkal v předzápasovém rozhovoru trenér Zsolt Hornyák, cílem bude naplno bodovat.

Rozhovor s Nguyenem a Hornyákem před Boleslaví

Favoritem by měl být dle vzájemných zápasů Slovan, který čtyřikrát v řadě zvítězil a neobdržel ani jednu branku. Poslední zápas hraný v listopadu skončil těsným výsledkem 1:0. Slovan v tomto zápasu od začátku tlačil, dokonce nastřelil i tyč, ale rozhodnutí a výhry se dočkal až v 88. minuty. Vyražený centr Koscelníka uklidil do sítě Filip Oršula, který se úspěšně podrobil operaci s ramenem, ale do této sezóny již pravděpodobně nezasáhne.

Po posledním zápase se statistiky příliš nezměnily, pozici nejlepšího střelce stále drží Roman Potočný, na kontě má pět přesných tref. Nejlepším nahrávačem je Ondřej Karafiát a Roman Potočný se dvěma asistencemi. Vytáhlý útočník tedy posbíral zatím nejvíce kanadských bodů (5+2). Filip Nguyen si připsal další čisté konto a má jich tedy celkem deset.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Immergas Star taxi
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Beat radio