FC Slovan Liberec | Slovan vstupuje do MOL Cupu, ve třetím kole hostí Viktorii Žižkov
Menu Další Zavřít Zavřít
09.02.2021

Slovan vstupuje do MOL Cupu, ve třetím kole hostí Viktorii Žižkov

Redakce
Liberec - Po zápase s Plzní (2:0) se naše mužstvo utká s další Viktorií. K Nise přijede v rámci 3. kola českého poháru Žižkov, který v druhé lize okupuje šestou příčku s pouze dvoubodovou ztrátou na třetí Ústí nad Labem. Duel měl začínat ve středečních 14:00, ale vzhledem k počasí by se nakonec mělo hrát až ve čtvrtek ve stejný čas, a to na umělé trávě Sokolu Doubí. Tato změna ještě musí být oficiálně potvrzena.

FK Viktoria Žižkov – Vyřazení Slovanu i výkony na dostřel baráži

Pražané v dosavadním ročníku druhé nejvyšší soutěže šestkrát vyhráli, jednou remizovali a pětkrát padli. Naposledy, ještě na začátku prosince, se rozešli smírně s Jihlavou, kdy jedinou branku Viktorky vstřelil našim fanouškům dobře známý Elvis Mashike Sukisa. Po dlouhé pauze se FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA rozběhne až 13. února, kdy se žižkovský celek znovu střetne s Vysočinou.

Slovan nevzpomíná na poslední vzájemnou pohárovou bitvu zrovna v dobrém, během září 2013 zvítězila Viktoria ve třetím kole poháru po penaltách a pokračovala tak v soutěži dál. Naše mužstvo nestačilo na pražského soka ani během sezony 2005/2006, kdy rovněž ve třetím kole padlo 3:4 a dokonce ani v osmifinále sezony 2000/2001, když prohrálo 1:3.

Nepříznivou bilanci se hráči trenéra Pavla Hoftycha budou snažit prolomit letos, do soutěže netradičně vstupují kvůli účasti v Evropské lize až během jarní fáze sezony. Naposledy si Slovan zahrál finále, když padl s pražskou Spartou pod Ještědem 1:2 přesto, že vedl po brance Jakuba Peška.

Žižkovští sehráli během zimní pauzy dvě přátelská utkání. V obou shodně podlehli Teplicím a Vlašimi 0:1. Na soupisce pražského celku je zároveň možné najít řadu bývalých Slovaňáků, defenzivu posílil zkušený Daniel Pudil, který naposledy působil v Mladé Boleslavi, dále figurují v kádru záložníci David Sixta a Igor Súkenník i útočníci Jan Pázler s již zmiňovaným Elvisem Mashikem.

FC Slovan Liberec – Skalp Plzně i prohra s Baníkem

Slovan se na domácí půdě představí po dlouhých třech týdnech, kdy na úvod jarní fáze přivítal pražskou Bohemku (1:1). V následujících třech venkovních utkáních dvakrát zvítězil, když sestřelil třemi brankami brněnskou Zbrojovku (3:0) a pak dvakrát skóroval na půdě Plzně (2:0). Naopak nestačil na Baník, když ve Vítkovicích padl 0:1.

Právě v Ostravě se vykartoval krajní záložník Jhon Mosquera, který bude týmu po rozhodnutí disciplinární komise chybět ve druhém ze třech utkání. Mezi nejproduktivnějšími hráči našeho mužstva se nic nezměnilo, sedm tref má Michael Rabušic, tři asistence zaznamenal Jakub Pešek a pět čistých kont vychytal Filip Nguyen.

V posledních šesti ročnících poháru Slovan dosáhl čtyřikrát na čtvrtfinále, dvakrát se dostal až do finále a v sezoně 2014/15 dokonce zvítězil. Naposledy v soutěži zaznamenal kladné skóre 13:6. V aktuální sezoně si vítěz zajistí účast v kvalifikaci Evropské ligy, třetí a čtvrtý celek ligové tabulky si zahrají nově vzniklou Evropskou konferenční ligu.

Jak se bude dařit našemu celku letos? Pro aktuální informace o času a místu konání zápasu sledujte náš web a sociální sítě. Pokud to technické podmínky umožní, pokusíme se zprostředkovat i stream ze zápasu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vavruška Hanke Liberec
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Hattrick