FC Slovan Liberec | Slovan vyrazí na Slovácko, dokáže navázat na povedený výkon z posledního zápasu?
Menu Další Zavřít Zavřít
09.11.2018

Slovan vyrazí na Slovácko, dokáže navázat na povedený výkon z posledního zápasu?

Šimon Knopp
Liberec – Soupeřem pro Slovan v následujícím kole FORTUNA:LIGY bude tým z Uherského Hradiště. Slovácko v dosavadní sezóně zvítězilo jen čtyřikrát, přesto má o jeden gól více než naše mužstvo. Utkání odstartuje v sobotu 10. listopadu od 17 hodin. Stejný soupeř nás čeká ještě v následujícím zápasu MOL Cupu, dokážeme uspět v obou po sobě jdoucích duelech?

1. FC Slovácko

Moravané mají na svém kontě 12 bodů (o 8 méně než Slovan), což je řadí na třináctou příčku v tabulce. Byla již zmíněna informace o vstřelených gólech (15), ale důležitá je i druhá strana mince, aneb počet inkasovaných. Slovácko jich obdrželo celkem 28, o jeden více než Karviná či o dva méně než Boleslav.

Začátek ligy hráčům hrajícím většinou v bílomodrých dresech vyšel, po výhrách proti Baníku, Dukle, Sigmě a těsné porážce od Sparty to vypadalo, že je čeká slibně se rozjíždějící sezóna. Ovšem poté přišlo vystřízlivění a série osmi proher, kterou se povedlo prolomit až v posledním kole proti Příbrami, kde zvítězili jednoznačně 3:0. Zajímavé je, že Slovácko je zatím jediným týmem ligy, který v žádném zápase neremizoval.

Výraznou osobností v dresu Slovácka je mladý záložník Lukáš Sadílek, který nasbíral nejvíce kanadských bodů (2+3), je také momentálně nejlepším nahrávačem týmu. O pozici nejčastěji skórujícího hráče se dělí Jan Kuchta a Vlastimil Daníček se čtyřmi brankami. Do všech zápasů zatím nastoupil pouze Jan Juroška. Jediné čisté konto Slovácka udržel v posledním zápase brankář Matouš Trmal.

Historická tabulka vzájemných ligových zápasů

1. FC SLOVÁCKO FC SLOVAN LIBEREC
32 ZÁPASY 32
3 VÝHRY 18
11 REMÍZY 11
18 PROHRY 3
33 VSTŘELENÉ GÓLY 53
53 INKASOVANÉ GÓLY 33
92 ŽLUTÉ KARTY 71
7 ČERVENÉ KARTY 5
4 PROMĚNĚNÉ PENALTY3

FC SLOVAN LIBEREC

Naše mužstvo má před sebou náročný program z hlediska časového rozložení zápasů. Naposledy Slovan zvítězil v pondělní dohrávce těsně 1:0 proti Boleslavi, přestože jsme se prezentovali aktivním fotbalem s velkým množstvím střel a nebezpečných situací. V sobotu odehrajeme zápas proti Slovácku a v následujícím týdnu si zopakujeme utkání se stejným soupeřem, tentokrát v MOL Cupu. Výhodou je, že se na lavičku vrátí po dvouzápasovém trestu náš hlavní trenér Zsolt Hornyák.

Přesto, že v posledním zápasu neproměnil penaltu, zůstává nejúspěšnějším střelcem týmu Roman Potočný. Na kontě má čtyři přesné trefy. Dva góly dal Jan Pázler a po posledním utkání i Filip Oršula. Jednou se prosadil Tomáš Malinský, Matěj Hybš, Karas Kačaraba, Martin Koscelník, Elvis Mashike a Petr Ševčík. Ten je zároveň i nejúspěšnějším nahrávačem se čtyřmi gólovými asistencemi, dvě zvládl Potočný. Vypadá to, že se v brance nastálo „usadil“ Filip Ngueyn, který už nasbíral celkem 4 čistá konta.p>

Historicky úspěšnější je Slovan. Z 32 vzájemných duelů vyhrál hned osmnáctkrát. Pouze třikrát slavil soupeř a jedenáctkrát zápas nenašel vítěze. Liberečtí vstřelili i více branek (53), Slovácko se prosadilo třiatřicetkrát. Slovan naposledy v Uherském Hradišti prohrál v roce 2013.

Nejvíce branek vstřelil Slovan proti Slovácku v sezóně 2001/2002, a to celkem čtyři, konečný výsledek byl 4:1 (po dvou vsítili Jan Nezmar a Jiří Štajner). Naopak nejtvrdší porážku utrpěl Liberec v sezóně 2013/2014, když Slovácko vyhrálo 4:2. Nejvyšší remízový stav je pak z roku 2003, tehdy se oba týmy rozešly smírně 3:3.

Poslední vzájemný duel se odehrál na Slovácku v březnu tohoto roku. Ještě za koučování trenéra Holoubka jsme zvítězili těsným rozdílem 1:0. Vítězství Slovanu vystřelil v 8. minutě Matěj Pulkrab.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
DB Schenker Železářství Letná
Mediální partneři
Liberecká drbna eFotbal