FC Slovan Liberec | Sýkora: Nechám duši na hřišti v každém zápase, abych klukům pomohl (+video)
Menu Další Zavřít Zavřít
26.02.2019

Sýkora: Nechám duši na hřišti v každém zápase, abych klukům pomohl (+video)

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Trenér Hornyák od začátku přestupového období avizoval, že je potřeba nahradit Petra Ševčíka, který odešel do Slavie. Dlouho se spekulovalo o zahraniční posile, která však nedorazila. Nakonec se tedy zrodilo hostování last minute, když den před uzavřením přestupů přišel z pražské Slavie do konce sezóny Jan Sýkora, bývalý hráč Slovanu.

Jan Sýkora

"V půlce přípravy jsem se zranil a říkal jsem, že zraněný bych nikam nešel. Den před koncem přestupového období mi manažer řekl, že má o mě zájem Slovan. Neváhal jsem a nabídku přijal. Liberec je jediný klub v Česku, kam bych šel. Když se to upeklo poslední den, tak jsem byl rád," prozrazuje Sýkora, jak rychle se upeklo toto hostování. Desetinásobný reprezentant také prozradil, proč vynechal ve Slavii skoro celou přípravu. "Dlouho mě trápil zadní stehenní sval. Nakonec se zjistilo, že to jde od zad. Teď na to cvičím a mělo by to být v pohodě. Cítím se dobře. Už naplno trénuji." Přišla řada také na vzpomínky: "Byl jsem se podívat v sobotu na zápas proti Dukle. Když jsem přicházel na stadion, tak to na mě dýchlo, i když nebylo moc lidí. Já tu prožil krásný rok a půl. Můj nejlepší fotbalový měsíc byl, když jsem vstřelil hattrick, nejrychlejší gól v Evropské lize a jako bonus jsem dostal pozvánku do reprezentace. Celé to působení tady jsem si moc užil. Jsem vděčný, že jsem ve své kariéře na Slovan narazil," neskrývá Sýkora, jak rád za Slovan hrál.

Fotbalový univerzál také poodhalil, proč zvolil toto řešení hostování. "Slavia je klub, kde mám smlouvu. Prožil jsem tam také dva hezké roky. Teď to drhlo, tak jsem zvolil tuto cestu. Slovan a Slavia jsou v mé kariéře nejdůležitější týmy. Teď budu ale bojovat jen za Liberec. Chci odehrát co nejvíce minut a dostat se hlavně do pohody v hlavě. Poté se uvidí, co dál. Teď je to ještě daleko," soustředí se na aktuální výzvu. "Vypadá to, že budu hrát podhrot na pozici č. 10. Poslední rok ve Slavii jsem takto hrál. Jsem na to nejvíc zvyklý. Mohu ale nastoupit v podstatě kdekoliv," prozrazuje, jaké s ním má slovenský lodivod plány.

Štírek středních řad už také zjišťoval sílu libereckého kádru. "Máme kvalitní mančaft. Myslím si, že můžeme jít tabulkou ještě výše. Potenciál týmu je veliký. Přišel jsem týmu pomoct a o to se budu snažit. Jako základní kámen se necítím, od toho tu jsou jiní. Nechám duši na hřišti v každém zápase, abych klukům pomohl," slibuje Sýkora. Na závěr rozhovoru už začal vyhlížet sobotní duel s pražskou Spartou, který je U Nisy vždy třaskavý. "Sparta přijede s velkým očekáváním. Na jaře zatím neprohrála. To my máme ale taky. Víme, že se tu Spartě špatně hraje. Liberec ženou fanoušci, bývá to tu hodně soubojové. Na zápas se moc těším a věřím, že to zvládneme."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Liberec SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec rtm plus