FC Slovan Liberec | TOP 3 venkovní zápasy sezony: Vyloupená Letná, šestá výhra v řadě i emotivní bitva
Menu Další Zavřít Zavřít
24.04.2020

TOP 3 venkovní zápasy sezony: Vyloupená Letná, šestá výhra v řadě i emotivní bitva

Redakce
Liberec - Naše redakce vybrala tři TOP zápasy z venkovních zápasů sezony 2019/20 odehraných před přerušením soutěže. Stejně jako v případě duelů U Nisy nechybí skalp pražské Sparty, ale která další střetnutí se dostala do výběru a jaké z nich byste zvolili jako vůbec to nejlepší?

1. kolo: FC BANÍK OSTRAVA - FC SLOVAN LIBEREC 1:2 (1:0)

Branky: 9. Kuzmanovič - 53. Pešek, 90+4. Potočný.

Rychlý start, rychlé vedení domácích. Už v deváté minutě vypálil z první zpoza vápna Nemanja Kuzmanovič a Filip Nguyen poprvé kapituloval. Na druhé straně se snažil záhy vyrovnat Kamso Mara, ale dvakrát mu jeho ránu zblokoval ostravský stoper Patrizio Stronati.

Po přestávce, v 53. minutě, předvedl dobrý presink Jakub Pešek. Ten donutil Jiřího Fleišmana k malé domů, která se mu hrubě nepovedla a liberecký záložník nakonec s přehledem překonal v úniku i gólmana Viktora Budínského. Pravé emoce zažehla 73. minuta. Sudí Berka odpískal miniaturní přistrčení Ondřeje Karafiáta na dvoumetrového Tomáše Smolu a kopala se penalta.

Robert Hrubý bombou napálil břevno a Slovan trestal. Ve čtvrté minutě nastavení zakroutil Aleš Nešický míč z trestného kopu na hlavu Romana Potočného a ten zmrazil domácí příznivce. Slovan nakonec bral tři body a slavil první, veledůležitou výhru v sezoně. Na ní však následně dlouho nedokázal navázat, protože podlehl postupně Plzni, Zlínu, Olomouci a pražské Slavii...

14. KOLO: FK MLADÁ BOLESLAV - FC SLOVAN LIBEREC 1:3 (0:1)

Branky: 55. Budínský (pen) - 30. a 48. Musa, 64. Potočný (pen).

Čtyřgólový zápas, dvě penalty... Tradičně napínavá podívaná v Mladé Boleslavi. První půlhodina hry patřila domácím, dvakrát musel Filip Nguyen zasáhnout proti Nikolaji Komličenkovi, Pavel Bucha zase z dobré pozice přestřelil. Až na druhé straně vlétl do vápna jako tank Petar Musa a po centru Jana Mikuly z pravé strany skóroval.

Jen tři minuty po půli si stejný hráč naběhl na centr ze strany znovu, tentokrát mu připravil dobrou příležitost Roman Potočný, a překonal zbytečně brzy vyběhnuvšího gólmana Stejskala. Petar Musa měl na kontě už dva góly.

V 54. minutě Mikula stáhl ve vápně Komličenka, penaltu proměnil Lukáš Budínský. Zanedlouho na opačné straně Bucha skolil Alexandra Balutu a pokutový kop kopal i Slovan, proměnil Roman Potočný střelou doprostřed brány. Pak se naše mužstvo naplno rozjelo, Malinský trefil zadní tyč, Baluta vypálil do břevna a několik dobrých zákroků si připsal také gólman Stejskal. Slovan nakonec porazil Mladou Boleslav (3:1) celkem už pošesté v řadě.

21. KOLO: AC SPARTA PRAHA - FC SLOVAN LIBEREC 0:2 (0:0)

Branky: 76. a 90+4. Malinský.

Na tenhle zápas se dobře vzpomíná, odehrál se totiž jako jediný z tohoto výběru během prozatím krátké jarní fáze sezony. Navíc přepsal historii. Slovan vyhrál na Letné jen třikrát, pokaždé během sezony s mistrovským titulem. Teď přišel další skalp rudých, v sezoně už druhý. První vzájemný zápas skončil 3:1, druhý také o dvě branky. 2:0.

První poločas nabídl poskrovnu šancí, ale Slovan nehrál vedlejší roli. A po přestávce přišlo rozhodnutí. Tomáš Malinský utekl defenzivě Sparty poprvé v 76. minutě. Krásný gól, obrovská euforie a exploze v sektoru hostí. Naopak domácí dostali těžký direkt, tribuny se obrátily proti trenéru Václavu Jílkovi, který byl později, jak se ukázalo, odvolán.

Duel pokračoval, Pražané se snažili vyrovnat, ale do větší příležitosti se nedostali. Naopak na druhé straně přidal gólovou pojistku a nezapomenutelný večer podtrhl sparťanský specialista Tomáš Malinský, který se trefil jako přes kopírák. Po úniku na pravé straně. Velká výhra. Nečekané tři body byly na světě.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
DPMLJ Fehrer
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Hitrádio Contact