FC Slovan Liberec | Také Juniorskou ligu čeká pauza, Slovan ji stráví na třetím místě
Menu Další Zavřít Zavřít
08.09.2018

Také Juniorskou ligu čeká pauza, Slovan ji stráví na třetím místě

Dominik Jakubec
Liberec - Fortuna ligu i Juniorskou ligu čeká tento víkend krátká odmlka. Naši junioři ji po solidním úvodu sezony stráví na třetí příčce tabulky a drží se tak na pozicích, které zajišťují postup do nadstavby o mistrovský titul.

Úvod sezony přitom Slovanu příliš nevyšel. V prvním kole nezvládli naši mladíci derby, když po gólu v závěrečné desetiminutovce prohráli těsně 2:3. Ani o týden později se jim nedařilo, na domácí půdě podlehli Teplicím opět těsně 0:1. Od té doby už ovšem dosud hořkost porážky nezažili.

Hned o týden později se vytáhli vysokou výhrou 5:0 na hřišti Bohemians, následovalo cenné vítězství nad Viktorií Plzeň a remíza v Příbrami. V posledních dvou kolech potom Slovan vyhrál na Slavii 2:1 a naposledy doslova zdemoloval České Budějovice 8:1.

V součtu tak má juniorka na svém kontě 13 bodů, které v současné chvíli znamenají třetí pozici. První Mladá Boleslav má o čtyři body více, druhé Teplice pak o jeden. Zároveň však Slovan nemůže na aktuálním třetím místě polevit, neboť Sparta a Příbram jsou pozadu také o pouhý bod.

Šestice nejlepších odskakuje

Za elitní šesticí, která si po základní části zajistí místenku v nadstavbě o titul, už se ale pomalu začala tvořit mezera a na sedmou příčku tak drží naše juniorka náskok již pěti bodů.

K dobrým výkonům dopomáhají Slovanu také hráči A-týmu, kteří pravidelně nastupují v juniorce. Nejvýrazněji se dosud projevil Radek Voltr, který je se osmi góly dokonce nejlepším kanonýrem Juniorské ligy, nyní však zamířil na hostování do Příbrami a další zásahy již v libereckém dresu nepřidá. Ani samotní junioři si ale nevedou špatně, Petr Petr například zaznamenal již čtyři zásahy.

Po reprezentační pauze se Slovan představí v pondělí 17. září na hřišti Dukly Praha. Ta je momentálně sedmá, naši mladíci by tak mohli ještě navýšit svůj náskok na nepostupové příčky. Podaří se jim navázat na skvělou formu?


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Realmont Bazén Liberec
Mediální partneři
Rengl Hattrick