FC Slovan Liberec | To je gól, to je gól, věděl Potočný, že se trefí, už když míč letěl
Menu Další Zavřít Zavřít
24.11.2019

To je gól, to je gól, věděl Potočný, že se trefí, už když míč letěl

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Bylo to utkání na jednu bránu. Slovan byl od první minuty lepším týmem a dokráčel si pro pohodové vítězství 5:0. Na vítězství se podílel dvěma přesnými zásahy Roman Potočný, který se tak s osmi góly osamostatnil na prvním místě znamenající nejlepšího střelce Liberce. "Nikdo se nepřetahujeme o nejlepšího střelce. Jsme jeden tým. Fotbal je kolektivní sport, nehrajeme tenis," narážel na gólový souboj se spoluhráčem Musou.

Bylo při dnešním vysokém vítězství vše tak, jak má být?

Asi bylo. Kromě zápasu v Plzni, kde to bylo takové, jaké to bylo, se nám v posledních týdnech daří. V tomto utkání jsme potvrdili formu, která je vidět na tréninku. Jsme rádi, že měl zápas takto jednoznačný průběh.

Tomáš Malinský vtipkoval, že stojí za řadou tvých gólů a dlužíš mu přihrávky nazpět. Jak to vidíš ty?

I když je Malča takový kůň, který běhá jenom rovně (smích), vždy mi přihraje přesně, za což jsem rád. My si rozumíme i mimo hřiště a z toho nejspíš pramení spolupráce právě na hřišti.

Věřil sis u svého prvního gólu, kdy jsi trefil míč krásně z voleje?

Ano věřil. V kabině se mi smáli, protože už jak míč letěl, říkal jsem si: To je gól, tak to je gól, to je gól, to je gól a byl to gól. (úsměv) Kluci mi to vždycky říkají na tréninku, že když vidí, jak to letí, vědí, že to bude gól. Já mám takovou střelu po taťkovi, který dával také takové góly. Bohužel on nikdy nehrál první ligu.

S Petarem Musou se v posledních zápasech přetahujete o pozici nejlepšího střelce Slovanu, že?

Ne, nikdo se nepřetahujeme. Jsme jeden tým. Fotbal je kolektivní sport, nehrajeme tenis. Je jedno, kdo dává góly. Zrovna to vyšlo tak, že jsme jich s Péťou dali víc. Malča zase na tři nahrál. Jsme rádi že to takto vyšlo a góly nám tam padají.

Když pomineme zápas v Plzni, dá se říct, že si vaše hra sedla?

Přišli noví trenéři, což je vždy nějaká změna. Na hřišti jsme ale vždy jen my, jedenáct chlapů. Trenéři nás sice trénují, ale na hřišti to musíme odběhat a odehrát vždy pouze my sami. Když tu byl pan Hornyák, tak si hra také sedla. Poté odešel a každý trenér chce po hráčích něco jiného. Časem pozná, že každý jsme nějaká osoba a nemůže nikoho do ničeho tlačit. Třeba že bude tolik bránit, když tolik bránit nebude. Každý má svůj charakter a tak to je. Já mám například super vztah s asistentem trenéra Pavlem Medynským. Před zápasem jsme se vsázeli, jaká bude sestava. On prohrál, ale říkal, že to byla remíza. Máme to takhle heclé. Včera se mnou trenéři prohráli na břevnech 1000 korun, tak jsou z toho špatní. Tímhle vítězstvím jsme jim vydělali nejaké prémie. (úsměv)

Jak vypadá sázení u sestavy? Myslíte vaší nebo soupeřovu?

Je to o tom, kdo bude tele a kdo ji trefí. Já vyhrál, ale on to klasicky nepřiznal. (smích)

Ve druhém poločase jsi zakončoval "rabonou". Jak tě to napadlo?

Já nevím no. Jsem trošku blázen. Hlavně to měl být roh, protože to obránce tečoval. Pan rozhodčí to asi neviděl, ale to nevadí. Měl jsem to asi vyřešit lépe. Jak jsem byl ale sám, tak jsem si věřil. Myslím si, že tento kop za nohou mám dobrý. I kluci to vědí. Škoda, že jsem to netrefil lépe.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AGRO CS a.s. DPMLJ
Mediální partneři
Liberecká drbna Beat radio