FC Slovan Liberec | Tomáš Malinský a Milan Knobloch o pohárovém zápase: Bylo to o tom, kdy nám to tam spadne
Menu Další Zavřít Zavřít
30.10.2019

Tomáš Malinský a Milan Knobloch o pohárovém zápase: Bylo to o tom, kdy nám to tam spadne

Tomáš Honzejk
LIBEREC - V prvním poločase to byla opět bitva, která příliš pohledného fotbalu nenabídla. Do druhého poločasu ale Slovan vstoupil tou správnou nohou a vyústěním bylo trefené břevno Petarem Musou ve 49. minutě, tyč Romanem Potočným o minutu později a ještě jedna tyč v 58. minutě. Tomáš Malinský si následně zahrál na brankáře, když vykopával míč mířící do brány na brankové čáře. Pak už se ale Musa trefil a v nastaveném čase přidal pojistku střídající Kuchta. Po zápase se s námi podělili o dojmy Milan Knobloch a Tomáš Malinský.

Tomáš Malinský byl v utkání velmi aktivní a po velkém tlaku Slovanu ve druhém poločase zachránil náš tým od inkasování vykopnutím míče z brankové čáry. "Každé pohárové utkání je těžké. My byli rádi, že jsme ho mohli odehrát doma. Každému týmu pomůže domácí prostředí. Po celý zápas jsme dle mého názoru byli lepším týmem. Táhli jsme za delší konec provazu a zaslouženě jsme vyhráli. Bylo to jen o tom, kdy nám to tam spadne, což se stalo sice trochu déle, ale jsme za to rádi a zaslouženě postupujeme," jeho kolega mezi tyčemi s ním lehce nesouhlasil. "První poločas byl herně vyrovnaný. My i Teplice jsme měli nějaké šance. Ve druhém poločase jsme byli jak herně, tak na počet brankových příležitostí lepší my. Petar Musa trefil tyčku a břevno. Roman Potočný také tyč. Kluci hráli velmi dobře a soupeře přimáčkli. Bylo to pouze o tom, abychom nějakou šanci proměnili, což se nakonec podařilo," shodli se oba spoluhráči na průběhu druhé půle.

Slovan totiž vlétl do druhé půle jako uragán a po 13 minutách hry nastřelil dvě tyče a jedno břevno. "Řekli jsme si, že musíme pokračovat v nasazení. Působit na hřišti jako tým a napadat. To se ukázalo jako správný recept, ze kterého vyústili dvě branky," poodhalil poločasovou debatu krajní záložník. Mrzí mě pouze ty nastřelené tyče a břevno. Každého hráče vyzdvihují čísla, góly, asistence. V poslední době tam jsou nějaké tyčky, ale na druhou stranu jsem rád, že jsme zápas zvládli a postupujeme do dalšího kola," vrátil se k začátku druhé části hry Malinský. "Bylo velmi nepříjemné sledovat, jak to za Divišem zvoní, protože takové zápasy občas skončí remízou nebo se dokonce prohrají. V tomto utkání k tomu moc nechybělo. Tomáš Malinský chytil gól na brankové čáře, kdy míč letěl do odkryté brány. I díky tomu nebylo prodloužení a postoupili jsme," chválil parťáka ze zálohy Knobloch.

Liberecký brankář si ale moc dobře uvědomuje, že se vítězství nerodilo lehce. "Teplice měly pár nepříjemných situací. V prvním poločase tam byly dvě nepříjemné střely. Jinak hrozily víceméně ze standardních situací. Ať už z rohu nebo ze strany, případně z centrovaných balónů. Z levé strany, odkud to kopal Mareš, to bylo nejvíce nebezpečné. Zahrával to výborně," pochválil Knobloch soupeře. Liberci se povedlo po ligové výhře v Mladé Boleslavi porazit také Teplice a nálada v týmu je tak hned o poznání lepší. "Je to povzbuzující. Teď náš čeká Příbram. Nám nezbývá nic jiného, než to doma potvrdit a připsat si další tři body do tabulky. Během sezóny jsme poztráceli nějaké body a doma už si to nemůžeme dovolit," uvědomuje si důležitost nedělního utkání Malinský. "Náš cíl byl vyhrát. Chtěli jsme postoupit do jarních bojů, a to se nám povedlo," dodal závěrem Knobloch.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Fehrer Ermeg
Mediální partneři
rtm plus eFotbal