FC Slovan Liberec | Tomáš Malinský přestupuje do pražské Slavie
Menu Další Zavřít Zavřít
27.07.2020

Tomáš Malinský přestupuje do pražské Slavie

Redakce
Liberec - Tomáš Malinský se připojí k Janu Kuchtovi, Michalu Beranovi a Ondřeji Karafiátovi, přestupuje do pražské Slavie. Oba kluby doladily podmínky transferu, rychlonohý záložník se zapojí do tréninkového procesu sešívaných.

Tomáš Malinský odehrál v dresu Liberce 61 ligových zápasů, ke Slovanu se připojil na začátku července roku 2017. Na šanci dlouho čekal, sezona pod trenérem Pavlem Hoftychem mu však vyšla náramně. Rychlonohý záložník se stal základním pilířem mužstva a nastřílel hned sedm branek, ke kterým přidal i osm asistencí.

V této statistice patřil dokonce k nejúspěšnějším hráčům celé soutěže. Malinský se Slovanem podepsal během jarní fáze sezony novou smlouvu, ovšem nový kontrakt už pod Ještědem nedokončí. Po výborném ročníku přestupuje do kádru pražské Slavie, kde se potká s Ondřejem Karafiátem, Michalem Beranem a Janem Kuchtou. I tak krajní záložník výrazně pomohl našemu mužstvu k dosažení účastni v předkolech Evropských pohárů, kterou si vybojoval vítězným kvalifikačním zápasem proti Mladé Boleslavi.

„Upekl se můj přestup do Edenu. Dostal jsem šanci se znovu v kariéře posunout. Po konzultaci s rodinou a manažerem jsem se rozhodl zkusit posunout kariéru o stupínek výš. Doufám, že se mi bude ve Slavii dařit. Chtěl bych tímto poděkovat všem, kteří se kolem Slovanu motají a pracují tam. Bylo mi tu strašně krásně," komentovalo 28leté křídlo.

„Dokážu si představit, že v budoucnu povedou mé kroky zpět. Nechci o tom ale teď přemýšlet, poperu se o místo ve Slavii. Tři roky, které jsem tu prožil, byly krásné. První byl trochu kaňkou, ale za zbylé dva jsem strašně rád. Našel jsem si ve městě přítelkyni, můj život má vzrůstají tendenci. Cítím se dobře a šťastný. Mrzí mě, že v posledních chvílích, které jsme prožili, nemohlo být fanoušků na stadionu víc. Radost bychom si užili společně. Doufám, že se Slovan probojuje do základní skupiny Evropské ligy. Přeji mu jen to nejlepší."

„V neposlední řadě děkuji mančaftu a realizačnímu týmu, bez něj bychom nikdo z těch, kteří jsme odešli, nebyli tam, kde jsme. Vážím si toho a uvědomuji si, že jen díky klukům, jež byli kolem mě, mám šanci se poprat o místo ve Slavii. Přeji Slovanu jen to nejlepší, děkuji také panu Karlovi. Když jsem přicházel, musel za mě klub vynaložit finance... Doufám, že se mu teď vrátí a bude se dál dařit. Dveře tu snad nebudu mít zavřené, uvidíme, jaké budou další cesty," zakončil Malinský.

Tomáši, ať se ti daří!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FotbalPark Liberec ITADECO
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Český rozhlas Liberec