FC Slovan Liberec | Týmovým výkonem a bojovností jsme urvali bod, těší Hybše
Menu Další Zavřít Zavřít
04.05.2019

Týmovým výkonem a bojovností jsme urvali bod, těší Hybše

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Byl to zápas s minimem šancí na obou stranách. Tu největší měl v 53. minutě slávistický Peter Olayinka, kterému se povedlo překonat Filipa Nguyena, ale na brankové čáře míč pohotově vykopl Matěj Hybš. "Byla to shoda náhod, že míč trefil zrovna mě. Není to ale nic extra, co by se mělo rozebírat," nepovažuje se za libereckého hrdinu levý obránce.

Je bod maximum, co šlo z tohoto zápasu vydolovat?

Samozřejmě bod bereme. Nicméně maximum to není. Nějaké náznaky šancí tam byly. Sice jsme to nevyřešili až do finální fáze, ale náznaky brejků, které jsme chtěli hrát, tam byly. Statistiky budou nejspíš ve prospěch Slavie. Po průběhu utkání ale bod bereme.

Čekal jsi takto vyrovnaný bojovný zápas, kdy nebylo moc šancí?

Určitě jsme nečekali, že budeme Slavii mlít 90 minut. Byl těžký terén a s těmito soupeři je to vždy náročné. Hodně soubojové, důrazné. Všichni jsme čekali náročný zápas. Báli jsme se ale trošku víc než je zdrávo a málo jsme drželi balón. Je to hrozná škoda, protože terén, ač pršelo, byl dobře připravený. Trošku mě mrzí, že jsme více nepodrželi balón a nedostávali se za obranu Slavie.

Při největší šanci Slavie jsi vykopával míč z brankové čáry. Co se tam stalo?

Byl tam závar po standardní situaci. Já jsem se snažil vyplnit prostor, který ještě nebyl vyplněný. Bylo štěstí, že to Olayinka trefil přímo na mě. Zaplať pánbůh za to.

Už ti Filip Nguyen říkal něco k tvému brankářskému zákroku?

Neříkal. To není nic zvláštního. Prostě to trefilo mě. Kluků na čáře bylo spoustu i Bagy (Filip Nguyen). Byla to shoda náhod, že míč trefil zrovna mě. Není to ale nic extra, co by se mělo rozebírat.

Další míč poskakující skoro na brankové čáře vykopával Fukala...

Je to další důkaz toho, že jsme dohrávali všechny situace a nechtěli jim dát nic zadarmo. Šlapali jsme celých 90 minut a naštěstí si nenechali dát nějaký hloupý gól.

Myslíš si, že šlo více vytěžit ze vstupu do utkání, kdy Slavia tolik nedominovala a vy jste byli mírně aktivnější?

Mrzí mě, že jsme to neudrželi celý zápas. Měli jsme hru více otáčet a balón nechat na zemi, protože kvalitu na to máme, abychom proti soupeřům z první šestky více podrželi míč a abychom si ty situace lépe připravili. Dneska to nebylo ono. Nicméně týmovým výkonem a bojovností jsme bod urvali.

Ostrava prohrála na Spartě a stáhli jste ji na dva body. Jak důležitý je to bod v boji o páté místo?

Každý bod je důležitý. Kdybychom hráli s Ostravou, tak budeme zklamaní, že máme pouze bod. Tím, že je to Slavie, soupeř, který je od nás spoustu bodů, tak ten bod je pro nás důležitý. Stáhli jsme Ostravu na dva body. Důležitý bude zápas proti nim, kde si to s nimi rozdáme. Doufáme ale, že uhrajeme nějaké body i proti ostatním soupeřům.

Slavii jste obrali o body dvakrát za sebou. Čím si to vysvětluješ?

Těžko říct. Asi jim nevoní naše hra. Je to samozřejmě shoda okolností. Na některé soupeře se hraje lépe, na některé hůře. Stejně tak to má i Slavia. Podle mě nebyli úplně nadšení, že jeli na první kolo nadstavby sem do Liberce. Nejspíš to pro ně byl nejhorší možný začátek a myslím si, že to bylo trošku znát. Nebyli tak jistí v kombinaci jako obvykle. Samozřejmě bychom byli rádi, kdy se nám povedlo je obrat o všechny body, ale bod musíme brát.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
NET-SYSTEM Hennlich
Mediální partneři
Rádio Impuls Liberecká drbna