FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Sokolov - FCSL 2:3pen
Menu Další Zavřít Zavřít
24.03.2019

Mikuláš Borkovec
18.kolo, sobota 23.3.2019, 11:00, FC Baník (UMT)
FK Baník Sokolov FK Baník Sokolov
2:3pen
(0:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec: Vohnout - Kavan M. (77´ Kabeláč), Jelínek, Provazník, Drobný (69´ Peuker) - Špinka, Kavan Š., Čáp (77´ Tomov), Bína - Šíma, Valenta
Branky: 48´ Valenta (Špinka), 85´ Šíma (Valenta) - 65´ Šulc, 73´ Podhajský, ŽK: 63´ Drobný, 90´ Provazník, Rozhodčí: Aubrecht - Bláha, Botoš
Diváci: 50

Reportáž

Kvůli nedůrazu v zakončení a po špatných individuálních výkonech některých hráčů si ze Sokolova odvážíme pouze 2 body.

Do utkání jsme vstoupili aktivně a soupeře jsme do ničeho nepouštěli. Od úvodních minut jsme si vytvářeli brankové příležitosti, které jsme buď naší laxností, nebo nepřesností ve finální fázi zahazovali. Během prvního poločasu jsme si vytvořili minimálně osm 100% šancí skórovat.

Po změně stran jsme na domácí "vlétli" a konečně jsme se prosadili i gólově. Po křídelní akci nás do vedení poslal Valenta (0:1). Namísto, abychom se uklidnili a přidali další branky, tak nás to uspokojilo. Soupeř začal vyhrávat osobní souboje, my jsme byli všude druzí a měli jsme špatný pohyb bez míče. Sokolov vycítil šanci, že s výsledkem může něco udělat a za svou nebojácnost a aktivitu byl odměněn. V 65. minutě došlo k vyrovnání. Po rohovém kopu se prosadil svým důrazem Šulc (1:1). Obrat výsledku zařídil pro domácí v 73. minutě Podhajský, který využil chyby Jelínka. Náš střední obránce si nepochopitelně šlápl na míč a upadl. Toho domácí útočník využil a v samostatném úniku obešel brankáře Vohnouta a zasunul míč do prázdné branky (2:1). I přes závěrečný tlak a další možnosti jsme stihli pouze vyrovnat, když se po akci Valenty prosadil pohotově Šíma (2:2). Na penalty jsme se koncentrovali a všichni naši střelci proměnili.

Ohlasy trenérů

Trenér Benek: "Jsem zklamán, že jsme nedokázali proměnit víc branek. Naše útočná fáze byla rozháraná a nedůrazná. Samotná hra, zejména ve druhém poločase, byla velmi pomalá a nepřesná. Hráče jsem tentokrát po zápase nemohl pochválit."

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pepsi Dineva
Mediální partneři
Hattrick Beat radio