FC Slovan Liberec | V druhém přípravném zápase během soustředění v Rakousku na Slovan čeká kyperský Apollon
Menu Další Zavřít Zavřít
01.07.2019

V druhém přípravném zápase během soustředění v Rakousku na Slovan čeká kyperský Apollon

Šimon Knopp
Liberec – Hráči Slovanu jsou momentálně v plné přípravě a v Rakousku již absolvovali jeden přípravný zápas. Prvním vyzyvatelem Slovanu byl rakouský LASK Linz, liberečtí hráči dokázali hned třikrát skórovat (dvakrát Potočný a jednou i Pešek). Sice se jednou ve druhé půli trefili i hráči Lince, ale výsledek to výrazně nezměnilo a Slovan zvítězil 3:1. Dokáží svěřenci trenéra Hoftycha navázat na poslední zápas výhrou proti kyperskému Apollonu? Utkání je na programu v úterý 2. července od 18:00 v rakouském Ansfeldenu.

Apollon FC

Tento klub hrající nejvyšší kyperskou ligu je také známý pod jménem Apollon Limassol, přičemž druhé přízvisko odkazuje na město, z kterého tým pochází. Jedná se o sportovní klub s bohatou historií, jenž byl založen již v roce 1954. Sídlí v druhém největším městě řeckého ostrova Kypr, má bohatou fanouškovskou základnu a domácí zápasy hraje na Tsirion Stadium s kapacitou 13 000 sedadel. Trenérem národnostně pestrého mužstva je Sofronis Augousti, poměrně mladý lodivod (42 let), který patří k ikonám klubu, protože sám v něm strávil jako brankář s přestávkami celkově 13 roků a odchytal 188 zápasů.

Apollon se v loňské sezóně umístil na třetím místě kyperské ligy (za APOELem a Larnakou) a čekají ho tak boje v předkolech Evropské ligy. V prvním předkole zanedlouho narazí na litevský Žalgiris Kaunas.

Liberečtí již měli možnost utkat se s Apollonem během loňského soustředění. Tehdy Slovan předvedl velmi dobrý výkon a po brankách Kerbra (z penalty), Ševčíka, Mashikeho a Malinského zvítězil jednoznačně 4:0. Fanoušci Slovanu mohou mít tento tým spojený se jménem Milana Kerbra, protože levý obránce odcházel do tohoto týmu po konci angažmá ve Slovanu, po půl roce teď ale zamířil do Olomouce.

Apollon zatím tento rok v přípravě sehrál tři zápasy. Jeden z nich byl proti rakouskému Amstettenu (druhá liga), v němž vyhráli těsným rozdílem 1:0. Následovalo utkání proti CZ Bělehrad a remíza za výsledek 1:1. Posledně se svěřenci trenéra Augoustiho střetli s ruským Dynamem Moskva, prohráli po dvou brankách v první poločase 0:2.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Zámečnictví Prošek Aura Medical
Mediální partneři
Liberecká drbna Hitrádio Contact