FC Slovan Liberec | V pátek čekají Slovan hned dva přípravné zápasy. S kým změří síly náš klub?
Menu Další Zavřít Zavřít
28.06.2018

V pátek čekají Slovan hned dva přípravné zápasy. S kým změří síly náš klub?

Šimon Knopp
Liberec – V pátek 29.6. svedou hráči Slovanu první přípravné duely před nadcházející sezónou pod vedením nového trenéra Zsolta Hornyáka. Prvním soupeřem bude od 13:30 v Hrádku nad Nisou druholigový FK Varnsdorf. Později téhož dne, konkrétně v 17:30, se představí náš celek na půdě německého týmu FC Oberlausitz Neugersdorf.
FK Varnsdorf

V prvním odpoledním utkání nás vyzve druholigový tým, který v minulé sezóně skončil na 11. místě. Naposledy jsme se s tímto mužstvem utkali v přípravě před sezónou 2016/2017. Tehdy zápas lépe dopadl pro Slovaňáky, kteří dokázali zvítězit 2:1 (pro zájemce zde).

FK Varnsdorf patří mezi kluby s dlouholetou tradicí, založen byl již v roce 1938 (tehdy pod jménem SK Hraničář Varnsdorf). Zajímavostí je i to, že se s názvem FK Varnsdorf hraje až od roku 2011, v době předtím totiž jeho jméno obsahovalo, podobně jako u našeho týmu, ještě přízvisko Slovan. Největší historický úspěch tohoto klubu byla druhá příčka v sezóně 2014/2015, ovšem kvůli nevyhovujícímu stadiónu se nakonec Varnsdorf vzdal místa v první lize, které nakonec připadlo FC Fastavu Zlín.

Pokud budete chtít tento zápas sledovat online, tak by měl být přístupný tento stream na youtube: zde

FC Oberlausitz Neugersdorf.

Druhým odpoledním soupeřem bude, nám dobře známý, FC Oberlausitz Neugersdorf hrající momentálně čtvrtou německou ligu, ve které se v předešlé sezóně umístil na 12. místě. S tímto týmem jsme se utkali již ve dvou předešlých letních přestávkách, ale většinou se nám příliš nedařilo, v posledním utkání jsme pouze remizovali 0:0 (pro zájemce zde).

Oberlausitz Neugersdorf naopak patří k mladším klubům, vznikl až v roce 1992. Současný název má od roku 2003, zápasy odehrává na stadionu Sparkassen-Arena Oberlausitz, který má kapacitu 5000 míst. Tento klub zůstává v paměti našim fanouškům i proto, že zde v minulosti působili například i Jan Nezmar či Jiří Štajner.

Jaký má pro tyto duely plán trenér Zsolt Hornyák?

„Na páteční zápasy máme naplánované dvě rovnoměrně rozložené sestavy, abychom viděli všechny hráče. Tudíž v nich dostane každý šanci na plnohodnotný zápas. Po těchto utkáních bychom chtěli uzavřít kádr.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
RR group service s.r.o Bazén Liberec
Mediální partneři
eFotbal Rengl