FC Slovan Liberec | V prvním přípravném utkání v Rakousku změří Slovan síly s domácím týmem LASK Linz
Menu Další Zavřít Zavřít
27.06.2019

V prvním přípravném utkání v Rakousku změří Slovan síly s domácím týmem LASK Linz

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Ve středu 26. 6. odjeli hráči do hornorakouské oblasti Böhmerwald k letnímu soustředění a už v pátek 28. 6. je v Peuerbachu (Peugeot Ertl Arena) čeká první přípravný zápas. Soupeřem Hoftychova týmu bude rakouský celek LASK Linz, který sídlí nedaleko od místa, kde se naši hráči připravují na novou sezónu. Linečtí se v poslední sezóně umístili na druhém místě domácí soutěže, hned za Red Bullem Salzburg, a tak naše hráče, kteří půjdou do zápasu z plného tréninku, nečeká vůbec nic jednoduchého.

LASK Linz

LASK Linz, celým názvem Linzer Athletik-Sport-Klub, je rakouský fotbalový klub, hrající nejvyšší soutěž (Tipico Bundesliga). LASK sídlí pouhých 55 km od místa konání našeho herního kempu. Klub byl založen roku 1908 a klubové barvy jsou černá a bílá. Jeho stánkem je Linzer Stadion s kapacitou 21 328 diváků. V poslední sezóně, tedy 2018/2019, se LASK Linz umístil na druhém místě rakouské bundesligy, čímž si zajistil postup do Skupiny o titul. V té se jeho pozice nezměnila, když si titul pohlídal Red Bull Salzburg a Linz tak skončil druhý. Díky tomuto umístění se mohou hráči černobílých těšit na boje v kvalifikaci o Ligu Mistrů. Kromě domácích Rakušanů najdeme na soupisce také dva Němce, stejný počet zástupců Panamy a Brazílie a po jednom hráči z Austrálie, Jižní Korey, Nigérie a Ghany. Věkový průměr týmu je 24,6 let.

LASK dosáhl svého největšího úspěchu, když zvítězil v rakouské lize v roce 1965. Žádný klub mimo Vídeň nikdy předtím nevyhrál. Kromě toho klub vyhrál ve stejném roce také domácí pohár. Tým z Lince také vyhrál 4x druhou nejvyšší rakouskou soutěž, která momentálně nese název Erste Liga, a to v sezónách 78/79, 93/94, 06/07 a 16/17.


Böhmerwald

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ITADECO Liberecký kraj
Mediální partneři
eFotbal Rengl