FC Slovan Liberec | V sobotu přijede k Nise Zlín, spraví si Slovan po posledních zápasech chuť?
Menu Další Zavřít Zavřít
15.03.2019

V sobotu přijede k Nise Zlín, spraví si Slovan po posledních zápasech chuť?

Šimon Knopp
Liberec – Slovanu se v posledních zápasech příliš nedařilo, přestože v obou zápasech byly výkony týmu dobré, po individuálních chybách přišly góly, které vedly ke dvěma porážkám. Naposledy tomu tak bylo proti Sigmě, tým se po zahozených šancí loučil s Olomoucí porážkou 1:2. I proto bude důležité, aby Liberečtí v dalším zápase zvítězili. Přijďte v sobotu od 15 hodin podpořit Slovan a zároveň využijte bohatý doprovodný program k akci Víkendu otců.

Více informací k Víkendu otců

FC Fastav Zlín

Zlín byl některými přirovnáván k „anglickému zázraku“ – Leicesteru, alespoň po úspěšné sezóně 2016/2017, kdy mu dokonce po osmém kole patřila první příčka. A tento rok znovu hráči ze Zlína ukazují, že je s nimi potřeba počítat, momentálně uzavírají první šestici týmů a bojují tak o pohárovou Evropu, kterou si už mohli vyzkoušet v roce 2017. Tehdy ve skupinové fázi Evropské ligy obsadili čtvrté místo s celkem dvěma body.

Avšak do začátku jarní části FORTUNA:LIGY nevstoupili svěřenci trenéra Pivarníka příliš dobře. Nejprve doma nestačili na Slovácko, prohráli 0:1. Následující zápas sice nabídl několik gólů, ale Zlínští znovu odjížděli bez bodů, Příbrami podlehli 2:3. Proti Bohemians přišla třetí porážka v řadě, 0:2. Poté přišlo probuzení a pro mnohé překvapení, když si Fastav venku poradil 2:1 s Baníkem. V posledním utkání si připsali další tři body po výhře nad Duklou, v 90. minutě rozhodl z pokutového kopu Poznar. Komise rozhodčích ovšem posléze konstatovala, že ani jeden zlínský gól neměl platit.

Po zimní přestávce si Zlín prošel pár změnami, nejcitelnější ztrátou byl asi přestup jejich nejlepšího střelce Jeana-Davida Beauguela do Plzně, jeho roli převzal Tomáš Poznar (v posledních pěti zápasech se trefil třikrát). Dále odešli záložníci Lukáš Holík a Josib Balič. Naopak přišly čtyři nové akvizice, z Boleslavi Džafič, Čanturišvili z Trnavy, Hlinka a Rakovan, který nahradil mezi tyčemi v posledních zápasech Dostála.

Nejlepším střelcem Zlína je se šesti góly Tomáš Poznar, 5 branek si připsal i druhý útočník Pavel Vyhnal. V počtu asistencí vede Lukáš Bartošák se čtyřmi a po Poznarovi má i druhý největší počet kanadských bodů (6). Stanislav Dostál udržel 6 čistých kont, ale v posledních zápasech ho z brány vystrnadil Matěj Rakovan.

FC Slovan Liberec FC Fastav Zlín
27 ZÁPASY 27
10 VÝHRY 8
9 REMÍZY 9
8 PROHRY 10
30 VSTŘELENÉ GÓLY 27
27 INKASOVANÉ GÓLY 30
50 ŽLUTÉ KARTY 57
2 ČERVENÉ KARTY 6
3 PROMĚNĚNÉ PENALTY1

FC Slovan Liberec

Jak už bylo zmíněno výše, Slovan v posledním zápasu podlehl Sigmě 1:2. Přestože v prvním poločase si vytvořil několik tutovek, žádnou nevyužil a prohrával 0:1. V druhé půli následoval rychlý gól domácích, Liberečtí po zbytek zápasu svého soupeře tlačili, ale nakonec dokázali pouze snížit, po vyražené střele Karafiáta uklidil míč do brány Libor Kozák.

Při pohledu na vzájemné zápasy bude statistickým favoritem Slovan, který z 27 zápasů vyhrál desetkrát a devětkrát remizoval. Jednoznačnou výhodou by mělo být domácí prostředí, Zlínu se venku příliš nedaří. V posledních sedmi venkovních utkáních zvítězil pouze jednou. Předešlé měření sil těchto dvou soupeřů dopadlo lépe pro Slovan, po brance Romana Potočného jsme si ze Zlína odvezli všechny tři body.

Pozici nejlepšího střelce stále drží Roman Potočný, na kontě má pět přesných tref, na druhé místo se vyšvihl útočník Libor Kozák a obránce Matěj Hybš se třemi góly. Nejlepším nahrávačem je Ondřej Karafiát a Roman Potočný se dvěma asistencemi. Vytáhlý záložník tedy posbíral zatím nejvíce kanadských bodů (5+2). Filip Nguyen má celkově osm čistých kont a ze všech gólmanů v lize má nejmenší počet inkasovaných branek na zápas.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vinotéka U Kryšota KEEN
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Rádio Impuls