FC Slovan Liberec | V zápasech to zase všem natřeme, těší se hráčky akademie
Menu Další Zavřít Zavřít
14.04.2021

V zápasech to zase všem natřeme, těší se hráčky akademie

Redakce
Období bez fotbalu pro hráčky dívčí akademie stále trvá. Jak trénují v aktuálních podmínkách naše nejmladší hráčky, jak zvládají rodiče úlohu trenéra, a na co se holky nejvíce těší? Ve druhém rozhovoru jsme se tentokrát zeptali zástupkyň našich mladších žákyň a přípravek. Za WU13 odpovídaly Rozálie Stránská a Hana Václavíková. Kategorii WU11 zastoupily hráčky Emily Holcová a Michaela Vokurková.
Jak vypadá tvůj den, když nemůžeš do školy ani na trénink?

Róza (WU13): "Můj klasický den začíná vyučováním, potom malá pauza a oběd. Odpoledne buď hraju fotbal s kamarády nebo si sama něco zkouším, jezdím na kole, běhám s kamarády po vesnici, hrajeme různé hry. Večer zkouším týdenní výzvu."

Hanča (WU13): "Dopoledne dělám on-line výuku. Odpoledne si jdu zakopat s mým bratrem ven nebo posiluji."

Emily (WU11): "Dopoledne mám on-line vyučování, pak chvilku kecám s holkama ze třídy přes Skype a potom trénuju doma nebo na zahradě. Někdy jedu na kolo, běhám, nebo jdu na hřiště. Trénuju holky od nás z vesnice, které fotbal nikdy nehrály. Večer pomáhám mamce vařit."

Míša (WU11): "Ráno vstanu a rychle se připojím na distanční výuku. Po vyučování odpočívám. S mamkou nebo s taťkou jdeme ven na procházku, a nebo trénovat."

Dopoledne máte on-line vyučování. Máte i nějaké večerní on-line tréninky se svými trenéry?

Róza (WU13): "Večerní on-line tréninky nemám, ale večer si dělám třeba nožičky, abych se zlepšila."

Hanča (WU13): "Ano máme on-line tréninky, úterý, pátek a neděle. Na tréninkách posilujeme."

Emily (WU11): "Dvakrát týdně máme on-line tréninky. Děláme na nich různé cviky s míčem, posilování, rychlé nohy a cviky na podložce. Někdy mám trénink s trenérkou a jdeme běhat, zahrajeme si mini fotbálek a tak."

Míša (WU11): "Máme on-line tréninky a na nich cvičíme, nebo děláme různé cviky s míčem. Vtipné bylo svlíkání ponožek ve svíčce jenom nohama."

Dostáváte od svých trenérů i nějaké úkoly, které musíte plnit? Jaké úkoly to jsou? Který úkol tě bavil nejvíce a který nejméně?

Róza (WU13): "Ano, dostáváme úkoly od trenérů, třeba uběhnout co nejvíc nebo švihadlo. Teď plníme výzvy z on-line ligy Holky taky. Nejvíc mě bavilo běžet, běhala jsem kolečka po vesnici a uběhla 6 km. Můj nejmíň oblíbený úkol byl švihadlo."

Hanča (WU13): "Náš tým je zapsaný na on-line ligu. Nejvíce mě bavily nahazovačky, které se mnou trénoval můj bratr. Nejméně mě bavily nožičky."

Emily (WU11): "Ano, jako tým jsme se zapojily do virtuální výzvy Holky taky. Dostáváme na každý týden jeden úkol, který musíme splnit s co nejlepším výsledkem, a dále máme výzvu od Slovanu, kde týdně plníme tři úkoly. Jsou to třeba dovednostní cviky s míčem nebo sprinty. Úkoly mě bavily všechny. Paní trenérka to moc pěkně vymyslela. Moc ráda se zlepšuju a makám na sobě."

Míša (WU11): "Ano, máme výzvy, na kterých děláme slalom, běháme sprinty, pracujeme s míčem. Nejlepší bylo nadhazování míče a odkopnutí placírkou. Nic pro mě nebylo nejnudnější."

Baví tě on-line tréninky nebo jsi raději venku a proč?

Róza (WU13): "On-line tréninky mě baví, ale radši jsem venku na čerstvém vzduchu s kamarády."

Hanča (WU13): "On-line tréninky mě baví protože vidím holky, ale více mě to baví hrát venku. Protože po té distanční výuce mám počítače dost."

Emily (WU11): "On-line tréninky mě baví a těším se na ně, ale lepší je to na hřišti, protože se můžu více zlepšovat, vidět se s holkama z fotbalu, s mojí trenérkou a taky být v přírodě na čerstvém vzduchu."

Míša (WU11): "Raději jsem venku na vzduchu, tam to je hrozně moc zábavný, víc než vevnitř."

Jak a kde trénuješ úkoly od trenérů? Chodíš trénovat sama nebo s tebou trénují rodiče?

Róza (WU13): "Úkoly, které mi trenéři zadají dělám většinou různě po vesnici. Trénují se mnou občas rodiče, ale víc trénuju sama."

Hanča (WU13): "Úkoly plním před barákem. S rodiči jsem chodila na běžky a na skialpy, dokud to šlo. Tento rok jsem ujela na běžkách něco přes 200 km."

Emily (WU11): "Přestěhovali jsme v obýváku nábytek, takže se mi tam teď vejde i branka, ale když zrovna hustě neprší, tak trénuju na zahradě nebo na umělce u nás. Hodně trénuju s bráchou a taťkou. Výzvy trénuju s mamkou."

Míša (WU11): "Trénuju doma i venku na zahradě. Trénujeme s mamkou nebo s taťkou."

Jak zvládají rodiče práci trenéra?

Róza (WU13): "Myslím, že rodiče roli trenéra zvládají dobře, dělají zábavné tréninky a baví mě to, což je hlavní."

Hanča (WU13): "Se mnou trénuje bratr, který také hraje fotbal. Ano, rodiče to celkem zvládají. Natáčejí mě, když dělám výzvy."

Emily (WU11): "Zvládají ji dobře. Když potřebuju, tak mi vždycky pomůžou. Jsou mojí velkou oporou a podporují mě."

Míša (WU11): "Dobře. Ale nic proti rodičům, s trenéry to je lepší."

Těšíš se zpátky na hřiště mezi holky a trenéry?

Róza (WU13): "Na hřiště se těším strašně moc. Nejvíc se těším, až zase budou pořádné tréninky, zápasy a taky soustředění."

Hanča (WU13): "Těším se na holky i na trenéry, hodně se těším na hřiště zahrát si normálně fotbal a mít normální tréninky."

Emily (WU11): "Těším se strašně moc. Chybí mi tréninky, zápasy a celý tým. Ale jsem ráda, že se nám trenérky hodně věnují a snaží se nás udržet v kondici. Až začnou zápasy, tak se těším, až to všem natřeme."

Míša (WU11): "Ano, ano. Nejvíc se těším na fotbal, střílení na bránu a na holky."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Crytur SMC
Mediální partneři
Náš region Liberecká drbna