FC Slovan Liberec | Vrabec pálí za Béčko: Za góly jsem rád, ale vždy to může být lepší
Menu Další Zavřít Zavřít
08.10.2019

Vrabec pálí za Béčko: Za góly jsem rád, ale vždy to může být lepší

Redakce
Liberec - Osobně se mu daří, nicméně chce na sobě i nadále makat. Útočník B-týmu Milan Vrabec vstřelil v dosavadních devíti zápasech čtyři branky a několikrát výrazně posunul svůj tým k výhře. Co říká na průběh sezony a proč prozatím naše mužstvo nesbírá tolik bodů, kolik by si přálo?

Jak hodnotíš dosavadní část sezony? Nepodařilo se vám prozatím uhrát šňůru výher, střídáte výhry s porážkami...
Sezona se určitě nevyvíjí podle našich představ, chtěli jsme hrát o nejvyšší příčky. Zápasy často rozhodnou naše chyby a neproměňování brankových příležitostí, které nás stojí body, tím pádem i lepší umístění v tabulce. Střídáme dobré výkony se špatnými.

Problémem budou asi hlavně inkasované branky, že?
Inkasované branky jsou pro nás velký problém, dostali jsme spoustu gólů po standardních situacích nebo po individuálních chybách. Na tom musíme stále pracovat.

Takže k zlepšení výsledků chybí na hřišti i klid? Dá se na tom vůbec pracovat kolektivně na tréninku, nebo jde spíš o to, aby tým získal sebevědomí pár výhrami?
Ano, celému týmu by určitě pomohly dvě tři výhry v řadě, co se sebevědomí a klidu na hřišti týče.

Je pro vás, mladé hráče, těžké nastupovat proti zkušeným týmům jako jsou třeba Živanice? Trestají každou chybu, nebo v čem je jejich největší síla?
Neřekl bych, že je to těžké, ale týmy jako například zmíněné Živanice hrají svojí hru, kterou se prezentují. Myslím si, že jejich síla oproti nám je hlavně ve zkušenostech.

Čím je ČFL rozdílná oproti předchozí Juniorské lize?
Rozdílná je v tom, že v ČFL nastupují hráči, co mají zkušenosti například i z první ligy. Umějí měnit tempo hry a nedělají jednoduché chyby, zatímco ty naše umějí potrestat.

Hraje se vám tedy jednodušeji proti ostatním Béčkům? U nich víte, co očekávat, u ostatních soupeřů často jedete do neznáma obzvlášť na začátku soutěže...
Ostatní béčka se snaží hrát kombinačně stejně jako my, což nám sedí víc, než když soupeř vyčkává, nesnaží se o konstruktivní rozehrávku a hraje jednoduše nahoru.

Vstřelil jsi dohromady čtyři branky. Jak jsi spokojený se svou hrou a na čem bys chtěl v nejbližší době zapracovat?
Za vstřelené branky jsem rád, ale vždy to může být lepší. Určitě bych chtěl zapracovat na řešení brankových příležitostí a pomoci tak týmu k lepším výsledkům.

V zimě jsi absolvoval s A-týmem na soustředění v Turecku. Byla to pro tebe velká motivace a myslíš, že by časem mohla přijít šance v Áčku?
Byla to velká motivace a hlavně obrovská zkušenost. Budu se snažit, aby šance v A-týmu v budoucnu přišla.

A-tým navíc v aktuálním ročníku sehrává dost přípravných zápasů, tak i ty jsou případně hnacím motorem, ne?
Určitě, každý zápas, i ten přípravný, je příležitost se ukázat a bojovat o místo v A-týmu.

Zápas proti Teplicím jsi rozhodl dvěma góly. Myslíš, že šlo prozatím o tvůj nejpovedenější duel?
Určitě, byl to můj nejpovedenější výkon.

Máš nějakou zpětnou vazbu od trenérů?
S trenéry se snažíme každý zápas individuálně rozebrat, říct si co bylo dobře a co špatně. Některé výkony jsou dobré, poté zase horší. Je potřeba pracovat na tom, aby výkony byli ustálené a co nejlepší. Od trenérů z A-týmu zpětnou vazbu nemám.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KEEN Pavlů innovation
Mediální partneři
eFotbal Český rozhlas Liberec