FC Slovan Liberec | Za jízdu jsme hráčům poděkovali. Sedm bodů je krásný počin, ví trenér
Menu Další Zavřít Zavřít
11.12.2020

Za jízdu jsme hráčům poděkovali. Sedm bodů je krásný počin, ví trenér

Redakce
S výkonem v posledním utkání mohl být realizační tým spokojený. Naše mužstvo zakončilo cestu Evropskou ligou aktivním výkonem proti Crvené zvezdě, po bezbrankové remíze mrzely jen neproměněné šance. „Hráčům jsme poděkovali za skvělou reprezentaci klubu. Nasazení bylo obrovské, možná nám chybělo trochu štěstí, remíza ale odpovídá průběhu,“ komentoval trenér Pavel Hoftych. Co čeká Slovan dál?

Co říkáte na rozlučku se základní skupinou Evropské ligy?
Nastoupili jsme proti silnému srbskému celku, který přijel v plné palbě. Mysleli jsme, že některé hráče zvezda pošetří, chtěla u nás ale zvítězit. Viděli jsme vyrovnané utkání, v němž soupeř držel častěji míč, ale my měli dobré brejky a standardní situace. Šlo o utkání, které mohly vyhrát obě strany. Je škoda, že se nám nepodařilo vstřelit vítěznou branku, avšak hráči se vydali ze všech sil. Jsme rádi, že jsme s tak kvalitním soupeřem sehráli vyrovnanou partii. Nasazení bylo obrovské, šlo vidět, že hráči konečně dotrénovali své dávky po koronaviru a měli sílu. Možná nám chybělo trochu štěstí, remíza každopádně odpovídá průběhu.

Na hřišti byly k vidění místy i některé tvrdé souboje.
Byl to obecně emotivní zápas, aktivně ho prožíval i soupeřův trenér Dejan Stankovič. Ale vše korektní, v rámci mezí. Užili jsme celou anabázi v Evropské lize, hráčům jsme už před zápasem poděkovali za skvělou reprezentaci Slovanu Liberec.

A že byla dlouhá...
Ano, je potřeba ještě jednou poděkovat hráčům za jízdu, kterou jsme si mohli užít a managementu za zajištění bezproblémového průběhu soutěže. Je vidět, že s poháry má klub zkušenosti. Myslím, že vůbec nejtěžší byla předkola. Třeba Riteriai nás na začátku za stavu 2:1 v silném větru strašně zlobil, šlo o nepříjemného soupeře. Nejpyšnější jsem, že mužstvo nepodlehlo covidové hysterii a soustředilo se na cíl. Šli jsme si za svým tak, abychom dokráčeli co nejdál. V aktuální zvláštní době jsme si žili vlastním životem, což nás obměnilo.

V posledním zápase chytal Milan Knobloch, byli jste rozhodnuti o jeho nasazením s předstihem?
Věděli jsme o tom už tři týdny. Milan je šéf kasy, hráči se domluvili na pěti tisících za start v Evropské lize, on byl jediný, a to včetně dorostenců, který si ještě nezahrál. Čekal na svou šanci, poctivě pracuje a je naší oporou, což ukázal třeba v Teplicích. Je kvalitní gólman a působil také tentokrát velmi jistě.

Na skále a za tribunami vás opět podporovali fanoušci, kteří se kvůli opatřením nemůžou dostat na tribuny. Slyšeli jste je?
Jo, zahrádkáři jsou skvělí. Nejdou z našeho pohledu vidět, protože stojí za světlem, ale slyšíme je. Těší nás, že nás zajdou podpořit i během takového času, pomohli vytvořit v podmínkách live kulisu, za což jim patří dík.

Skupinu jste nakonec zakončili se ziskem sedmi bodů. Kolik jste jich čekal před začátkem?
Před startem jsem vyprávěl řediteli Liboru Kleiblovi, jak jsme tenkrát s Radkem Látalem postoupili do skupiny Evropské ligy s Trnavou. Uhráli jsme sedm bodů, které nikdo nečekal. Určitě jsme neměli lepší mužstvo než Slovan. Říkal jsem mu každopádně, že jsme doma schopni něco uhrát a zvenku něco malého přivézt také. Tipoval jsem pět až sedm bodů a myslím si, že jde nakonec o krásný počin. Předčil očekávání. Jsme rádi, že jsme výrazně přispěli do koeficientu, prezentovali Slovan Liberec a udělali řadě lidí radost.

Z českých zástupců jste navíc uhráli největší počet bodů do koeficientu. Slavii čeká vyřazovací fáze, přesto to ale těší, že?
Jo, je to krásné. Prošli jsme trnitou cestou, když jsme proměnili poslední pokus na poháry v kvalifikačním zápase s Mladou Boleslaví. Zvládli jsme tři těžká předkola, APOEL byl skvělý soupeř, který nás chtěl vyřadit. Nakonec jsme udělali sedm bodů a pomohli koeficientu. Krásný počin, který docení asi až čas.

Změnily by se šance na postup, kdyby tým neochromil koronavirus?
Upřímně těžko říct, odpověď by byla z mé strany jen čirá spekulace. Pro nás je důležité, že jsme neděli komparz, ale zdatného protivníka. Hoffenheim a Crvena zvezda jsou podle mého názoru nejlepší mančafty ve skupině a postupují zaslouženě.

Náročný program pokračuje, už v neděli vás čeká Slavia a další středu vložené kolo s Opavou. Jak náročný následující program bude?
Co se týče hostujících hráčů ze Slavie v Liberci, debata mezi kluby proběhla na nejvyšší úrovni. Korektně. Mohu říct, že nenasadíme hráče, kteří se připojují do slavistické přípravy v zimním termínu. Nebylo by to korektní, když podzim končí za pouhé dva týdny. Soustředit se teď musíme na ligu a na udržení výkonnosti. O pauze zřejmě dojde k odchodům i příchodům, v tuto chvíli jsme byli minulou sezonu na 13. místě a nakonec jsme skončili pátí a vyhráli kvalifikaci o poháry. Musíme poctivě pracovat.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Liberecký kraj DB Schenker
Mediální partneři
Hitrádio Contact Rengl