FC Slovan Liberec | Zápas podzimu! Slovan v přímé bitvě o základní skupinu Evropské ligy hostí APOEL
Menu Další Zavřít Zavřít
30.09.2020

Zápas podzimu! Slovan v přímé bitvě o základní skupinu Evropské ligy hostí APOEL

Redakce
Liberec - Jeden zápas, buď - a nebo. Slovan bude ve čtvrtek usilovat na domácí půdě o postup do základní skupiny Evropské ligy, v přímém a jediném souboji finále kvalifikace se utká s kyperským APOELEM. Bitva začíná v 19 hodin, hrát se bude U Nisy bez diváků.

⚠️ Důležité upozornění: Areál Domova mládeže v Zeyerově ulici musí při čtvrtečním zápase #UEL zůstat pro veřejnost...

Zveřejnil(a) FC Slovan Liberec dne Středa 30. září 2020

FC Slovan Liberec – Kombinovaná prohra s nováčkem i bláznivé Rumunsko

Poslední dva ligové zápasy našemu mužstvu nevyšly podle představ. V kombinovaných sestavách nejprve remizovalo na domácí půdě s Karvinou (1:1) a pak v Ďolíčku padlo s Pardubicemi jednoznačně (0:3). „Na hodně výkonech bylo znát, že spolu kluci nehrávali. Vystřídala se stoperská dvojice, která v takovém složení hrála vůbec poprvé," komentoval po duelu s Východočechy kouč Pavel Hoftych.

Na evropské scéně ale píše Slovan zatím vítězný příběh. Na půdě litevského Riteriaie vyválčil postup vysokou výhrou 5:1 a zvládl také bláznivý duel na půdě rumunského FCSB. Domácí se potýkali s hrozivými koronavirovými potížemi, které nakonec klub narychlo musel řešit last minute posilami.

Naše mužstvo si v nepředvídatelném duelu dokráčelo pro vítězství 2:0 a postup do finále kvalifikace, které mu los přisoudil na domácí půdu. Duel se odehraje bez diváků, vysílat ho bude televizní stanice O2 TV.

APOEL FC (Nikósie) – Penaltové drama se Zrinjski i postup s Kaisarem

Osmadvacetinásobnému kyperskému šampionovi nevyšel vstup do nového ročníku rovněž ideálně, ve čtyřech zápasech vybojoval sedm bodů a patří mu průběžná osmá příčka tabulky. Na čelo APOEL ztrácí ale pouhé tři body.

Do finále kvalifikace se prokousal nadcházející soupeř, stejně jako Slovan, přes dvě předkola a zároveň přes dvě prodloužení. Gjilani z Kosova přehrál po nastaveném čase 2:0, o týden později skolil bosenské Zrinjski 3:2 po penaltách. Celek z Nikósie o minulém víkendu ligový duel nesehrál, naposledy na domácí scéně porazil Paralimni 20. září 2:0.

Slovan se už jednou s kyperským celkem utkal. Během srpna 2016 porazil rovněž ve finále kvalifikace pod vedením Jindřicha Trpišovského Larnaku 1:0 a 3:0. Záložník Jan Sýkora vstřelil v druhém duelu hattrick, na Kypru skóroval zase Vladimír Coufal.

Duel našeho mužstva s APOELEM začne ve čtvrtek v 19:00, hrát se bude bez diváků na stadionu U Nisy. Zápas vysílá stanice O2 TV.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Naše pekárna SMC
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Hattrick