FC Slovan Liberec | Zsolt Hornyák: Stále jednáme o příchodech, cílem je Evropa (+video)
Menu Další Zavřít Zavřít
05.02.2019

Zsolt Hornyák: Stále jednáme o příchodech, cílem je Evropa (+video)

Redakce
Liberec - Tisková konference před začátkem jarní fáze sezony vyjasnila aktuální situaci. Cílem klubu bude boj o příčky zaručující poháry. Kádr je stabilizovaný, avšak čeká se ještě na případné zfinalizování příchodů jednoho až dvou prozatím nezveřejněných jmen do zálohy.

Zkrácenou zimní přestávku absolvovalo mužstvo především na soustředěních na Kypru a v Turecku. Zde třikrát vyhrálo a jednou prohrálo. Zbývající utkání s Neugersdorfem ovládl Slovan i díky hattricku Petara Musy vysoko 5:0. Velkým plusem může být rychlé začlenění Libora Kozáka do týmu. Nová akvizice se dvakrát v přípravných zápasech prosadila.

„Určitě jsou jeho branky dobrou zprávou, ale zase bych na něj nerad vše házel. Ostatní jsou tu od toho, aby mu pomohli. Jsem rád, že adaptace proběhla rychle a solidně. Můžeme být rádi za to, že je Libor dobrá povaha a neměl problém se zapojením do mladého kádru," komentoval snipera s číslem devět trenér Hornyák.

Ten záhy prozradil, že stále ještě probíhají jednání o příchodu jednoho až dvou hráčů. „Mohl bych vám říct dvě jména, která jsou na 99 % dotažená. Jsou to hráči na úrovni reprezentace. Chtěl bych vám je říct, ale zatím nemůžu. Hráči jsou vázáni svými kluby, řeší se to na úrovni klubů a nebylo by to fér. Chtěli jsme kvalitu, ne kvantitu a to by se jejich příchodem prokázalo," prozradil liberecký trenér.

Jeho slova potvrdil i ředitel klubu Libor Kleibl. „Jednání jsou ve finální fázi, ale ztroskotat mohou na poslední chvíli, což se může stát vždycky. Hráči jsou krytí smlouvou a nebylo by korektní vůči jejich klubu o tom zatím mluvit na veřejnosti,“ řekl během individuálních rozhovorů.

Hornyák se zase nebál vytyčit cíle klubu. „Tlaky jsou všude, chtěli bychom dosáhnout pohárového umístění. Máme ligu i MOL Cup. Za celé mužstvo a klub je pro nás aktuální jednotný plán a nebojím se ho říct: zabojovat o Evropu," prohlásil, přičemž na něj plynule navázal i kapitán Radim Breite.

„Všichni chceme Evropu hrát, pro diváky je to atraktivní záležitost. Myslím, že s naší hrou se tam můžeme dostat. Trápila nás totiž hlavně koncovka, ale věřím, že na jaře to trápení prolomíme," prohlásil a zároveň odpověděl na dotaz, zdali by nebyla nesouhra s případnými nově příchozími posilami na škodu.

„Nemyslím si. Není to ani tak o zápase, jako spíš o několika trénincích. Kolikrát se v klubu stalo, že času nikdy nebylo dost a vždy jsme se s tím vypořádali. Podíváme se, jak kdo co umí a bude to bez problému," uzavřel Breite.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kristýna FotbalPark Liberec
Mediální partneři
eFotbal Český rozhlas Liberec