FC Slovan Liberec | Zsolt Hornyák: Týmu patří dík, oslavu jsem nemyslel špatně
Menu Další Zavřít Zavřít
22.07.2018

Zsolt Hornyák: Týmu patří dík, oslavu jsem nemyslel špatně

Redakce
Vítězná premiéra! Trenér Zsolt Hornyák má za sebou první výhru v české lize, pozdní trefu Jana Pázlera přitom oslavil v klubku hráčů za postranní čarou soupeře, což ho připravilo o zbytek utkání na střídačce. „Chtěl bych se omluvit. Nemyslel jsem to nějak zle, byly to jen emoce," řekl.

Jak jste si užil svou ligovou premiéru?
Chtěl bych hlavně poděkovat svému mužstvu za předvedený charakter. Věděli jsme, že to bude těžký zápas, což ještě umocnilo počasí. Týmu jsem věřil a až do konce bylo vidět, že kluci věřili také. Řekli jsme si, že budeme hrát zodpovědně i kombinačně a to jsme dodrželi. Byli jsme trpěliví a na konci jsme dokázali zápas zlomit.

Branku střídajícího Jana Pázlera jste oslavil ve velkém stylu.
Vždy hráčům říkám, ať ukazují emoce. Třeba to pro ně byl tentokrát příklad. Chtěl bych se ale zároveň omluvit, nechtěl jsem tím nic narušit. Byly to pouze emoce radosti a bez emocí si fotbal zkrátka neumím představit.

Sprint to byl ke slavícímu klubku hráčů slušný.
Dal jsem si za úkol předběhnout Romana Potočného, to se mi však nepodařilo (smích).

Střídání Jana Pázlera se vám povedlo na výbornou, že?
Podporuji ofenzivní fotbal a byl bych hlupák, kdybych nevystřídal ofenzivního hráče za beka. Bylo vidět, že nám chyběl ke vstřelení gólu a vítězství poslední krůček. Bylo jasné, že musí přijít ofenzivní hráč, Honza Pázler, aby podpořil náš tlak.



Po oslavách jste ale byl hlavním arbitrem poslán na tribunu. Jaké bylo sledovat závěr mimo střídačku?
Bylo to hodně emotivní. Stalo se mi to vůbec poprvé v kariéře, každopádně mi kluci udělali obrovskou radost. Byl to těžký zápas, což jsme věděli, Karviná k nám přijela jen bránit a tahat čas. Tým každopádně ukázal potřebnou trpělivost. Chtěl bych zároveň poděkovat Radimovi Breitemu, narodila se mu v den zápasu dcerka, takže to byl pro něho bylo velmi těžké. Vítězství patří jeho rodině.

Napadlo vás, že byste mohl kvůli vyloučení přijít o další zápas?
Vůbec jsem o tom nepřemýšlel. Ještě jednou bych se chtěl omluvit, nebylo to vůbec myšleno ve zlém a určitě jsem nechtěl nikoho urazit.

Jak jste spokojený s kádrem?
Jsem určitě spokojený s kombinační hrou a s faktem, že mužstvo pochopilo, že musí hrát do konce za jakéhokoliv stavu pořád stejně tak, abychom neměnili svou tvář. Potěšil mě fakt, že jsme ukázali sílu. Tým ukázal trpělivost i charakter a zároveň hráči pochopili, že se zápas může rozhodovat až v 90. minutě.




Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Fintex Vogel
Mediální partneři
Rengl Český rozhlas Liberec