FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Ostrava 3:2
Menu Další Zavřít Zavřít
21.10.2011

11. kolo: FC Slovan Liberec vs. FC Baník Ostrava 3:2 (2:1)

Lukáš Váňa
Fotbalisté Slovanu získali další tři ligové body. Po tuhém boji je vydolovali z ostravského Baníku. Poprvé v sezóně se náš tým musel obejít bez Štajnera. Nahradil ho Hadaščok, který také otevřel skóre. Zápas rozhodl dvěma zásahy Nezmar. Vítězný gól vstřelil v poslední minutě.
11.kolo, pátek 21.10.2011, 20:15
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
3:2
(2:1)
FC Baník OstravaFC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec: D. Bičík - T. Gebre Selassie, J. Nezmar, J. Polák (75. M. Karisik), J. Fleišman - J. Šural, L. Vácha, T. Janů, M. Breznaník (68. J. Liška) - M. Rabušic, V. Hadaščok (61. E. Rilke).
FC Baník Ostrava: D. Pietrzkiewicz - J. Zawada, B. Vomáčka, M. Frydrych, O. Cverna - D. Vašenda, J. Greguš, L. Droppa (83. M. Lukeš), P. Poliaček, P. Malcharek (23. Z. Šenkeřík) - V. Svěrkoš.
Branky: 19. Hadaščok, 38. a 90. Nezmar – 27. a 67. Svěrkoš. ŽK: Svěrkoš, Poliaček, Pietrzkiewicz, Vomáčka. Rozhodčí: Zelinka – Peřina, Marek.
Diváci: 4812

Reportáž

Trenér Jaroslav Šilhavý se poprvé v sezóně musel obejít bez Jirky Štajnera, kterého na trávník nepustily zdravotní problémy. Místo něj nastoupil od prvních minut Vojta Hadaščok.

Od začátku zápasu se náš tým i bez zraněného špílmachra tlačil před soupeřovu branku. Ostrava ale přivezla dobrou defenzivu, která našim atakům spolehlivě odolávala. Povolila až v 19. minutě, kdy se po centru aktivního Breznaníka prosadil hlavičkou Vojta Hadaščok - 1:0.

V zápětí to mohlo být o dvě branky, gólovou pojistku, po které toužila i přes mrazivé počasí slušná návštěva, ale odmítl Rabušic. Po individuální akci Breznaníka hleděl náš útočník na odkrytou branku, míč do ní ale neuklidil.

Ve 27. minutě tak přišlo to, co se nám v poslední době na stadionu U Nisy stává často, soupeř vyrovnal. O nerozhodné skóre se přesnou střelou k tyči zasloužil Svěrkoš - 1:1.

Slovan se vrhl do útoku a chtěl vrátit vedení na svou stranu. Tato touha byla odměněna po standardní situaci. Ve 38. minutě kopali naši hráči rohový kop, balon se do branky snažilo uklidit hned několik hráčů, podařilo se to ale až Nezmarovi. Ani jeho míč však síť nerozvlnil, brankář Pietrzkiewicz jej ale vyrazil až za brankovou čárou a Slovan znovu vedl - 2:1.

Tento stav si náš tým odnesl i do kabin. Úvod druhé půle ale patřil Baníku. Hosté byli aktivnější a v první čtvrthodině druhého dějství si také vypracovali jednu gólovou šanci. Po kombinaci na pravé straně se sražený míč dostal na naší zadní tyč, kde naštěstí stojící Cverna netrefil branku.

Našemu týmu se v těchto minutách nedařilo podržet balon na kopačkách a nepřesnosti nás připravovali o možné šance.

V 67. minutě přišlo vyrovnání. Rabušic šel do brejku, z nadějného přečíslení ale nic nebylo. Náš útočník podklouzl a přišel o míč, rychlý brejk se tak naskytl Baníku. Na lob za obranu si naběhl Svěrkoš, který rovněž lobem nedal našemu brankáři šanci - 2:2.

Ostrava byla i nadále aktivní, naši hráči se trápili, ale bojovali. V 79. minutě centroval z pravé strany Gebre Selassie, těsně před nabíhajícím Liškou na zadní tyči zasáhl hostující brankář.

V 81. minutě se rýsovala nadějná situace pro Gebre Selassieho. Na "žlutých" saních ho ale ostře mimo hřiště odvezl Benjamin Vomáčka.

Baník byl ve druhé půli lepší, na body ale nakonec nedosáhl. Vybojované tři body zajistil našemu týmu v 90. minutě Nezmar, který se ve vápně prosadil po standardní situaci.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
A net FotbalPark Liberec
Mediální partneři
Rádio Impuls Liberecká drbna