FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Malešice - Slovan B 1:0
Menu Další Zavřít Zavřít
27.08.2016

B-tým žen v historicky prvním utkání si body z Malešic nepřivezlo

Petr Šafář
V sobotním parném dopoledni se představilo B-mužstvo žen na hřišti AFK Slavia Malešice. V historicky prvním utkání nově složeného mužstva sahaly fotbalistky dlouho po remíze. Nakonec se radoval soupeř, který vstřelil rozhodující branku v závěru utkání.
1.kolo, sobota 27.8.2016, 10:30, Praha 10, Malešice - tráva
AFK Slavia Malešice AFK Slavia Malešice
1:0
(0:0)
FC Slovan Liberec BFC Slovan Liberec B
AFK Slavia Malešice: .
FC Slovan Liberec B: Petráčková - Prokopová, Hušková, Horčičková, Folprechtová K. - Lamačová (K), Filingerová, Ubiasová, Novotná - Siváková, Mauerová
Střídání : Vencová
Branky: 81. Mernyová (Malešice) ŽK: 85. Stanková (Malešice) Rozhodčí: Konvalinka - Poustka, Vítek.
Diváci: 30

Ohlasy trenérů

Michal Venc (FC Slovan Liberec - vedoucí týmu): „K prvnímu utkání do Malešic odcestovalo 12 hráček. Celek byl posílen o tři juniorky. Nastoupil proti nám tým se spoustou vysokých holek, což bylo nepříjemné. V prvních minutách na nás domácí vlétli a přehrávali nás. Vytvořili si hned několik závarů před brankou, nicméně vše vyřešila obrana a nebo výborně chytající Renata Petráčková, která na sebe vzalo jako nejstarší a nejzkušenější fotbalistka post gólmanky.

Postupně se hra vyrovnávala a i my jsme měli několik nebezpečných brejků, bohužel bez zakončení. Ve 30. minutě přišla asi největší šance první půle, kdy po centru Nikoly Filingerové vlétla do vápna Radka Mauerová a z prostoru penalty hlavičkovala prudce na zařízení. Trefila levou tyč, odražený míč se ještě dostal ke Kristýně Vencové. Ta v pádu skluzem těsně minula branku.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky jsme nastoupili s cílem, pokračovat v naší hře, což se nám dařilo asi do sedmdesáté minuty, poté jsme postupně začali odpadávat v parním dopoledni fyzicky a domácí nás zase začali přehrávat. S blížím se koncem došlo k chybě v naší rozehrávce, ze které jsme bohužel inkasovali. Soupeř využil přečíslení.

Nezbylo nám již nic jiného než hrát vabank. Zdena Ubiasová se posunula na stopera a Petru Huškovou se Silvou Hořčičkovou jsme vysunuli do ofenzivy. Začali jsme být lepším celkem, vybojovali jsme několik rohů. Při jednom z nich zahrála soupeřka evidentně rukou, ale píšťalka sudího zůstala němá.

Je škoda, že se nám během duelu nepodařilo dotáhnout několik brejků do úspěšného konce. Hlavně v podání Radky Mauerové, nicméně ve svých patnácti letech teprve sbírá zkušenosti. Přesto si myslím, že i přes prohru můžeme být spokojení. Malešice byly prostě o ten jeden gól lepší a myslím, že budou patřit k jednomu z favoritů této skupiny."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Eurovia Dineva
Mediální partneři
Beat radio Liberecká drbna